Hlavní obsah

Film se proměnil v realitu, český mladík pootevřel dveře do NHL

Praha

Skok do jiného světa zažil hokejista Dominik Lakatoš. V draftu NHL si ho na konci června vybral slavný klub z New Yorku. U Rangers před pár dny liberecký útočník absolvoval první kemp. „Je to trochu jiný svět. Všechno jsem tam měl připravené pod nosem. Určitě bych si NHL jednou chtěl zahrát,“ řekl pro klubové stránky hcbilitygri.cz.

Foto: hcbilitygri.cz

Útočník Liberce Dominik Lakatoš si užil kemp v NHL pod křídly New York Rangers.

Článek

Lakatoš byl vybrán v šestém kole jako 157. hráč celkově. Z Čechů se dostal na řadu jako sedmý. První krok k naplnění snu si už prožil, pootevřel dveře do jiného světa. Servis se vším všudy. "Bylo to super."

„Podmínky a všechno okolo je dáno tím, že je to nejlepší liga světa. V Liberci je určitě nejlepší zázemí v republice, ale NHL je trochu jiný svět. Jsem z toho nadšený. Celou dobu jsem si to užíval. Vždycky jsem se tam chtěl podívat a jsem rád, že mi to vyšlo a že jsem to mohl zažít," je nadšený dvacetiletý forvard.

Poznal věci, které znal jen z filmů

Lakatoš poprvé naskočil do extraligy v sezóně 2014/2015, kdy si zahrál jeden zápas. V New Yorku zažil pětidenní kemp. Dril na ledě, testy, ale také zápasy nováčků, kteří nastupovali proti sobě. Na chvíli vystřídal ulice pod Ještědem za nejlidnatější město Spojených států amerických.

„New York, to je bomba. Jsou tam věci, které jsem znal jenom z filmů. Musel jsem se jít podívat do Central Parku a jsem rád, že jsem ho konečně viděl. Ještě mi chybí socha Svobody, tak třeba příští rok," plánuje si liberecký rodák.

Třeba za rok už bude součástí kolotoče nejlepší hokejové ligy světa. „Určitě budu ještě rok v Liberci. Po sezóně se o nějakých konkrétních věcech můžeme začít bavit, ale zatím to nepřipadá v úvahu," žije i přes pohádkovou americkou zastávku Lakatoš v realitě.

Reklama

Související témata: