Hlavní obsah

Galvas proti Galvasovi? V extralize proti sobě mohou poprvé nastoupit otec se synem

Olomouc/Třinec

Poprvé v extraligové historii se mohou dnes v Olomouci utkat otec se synem. Sedmnáctiletý domácí obránce Jakub Galvas se může postavit proti svému o dvacet let staršímu otci Lukášovi hrajícímu za Třinec.

Foto: Profimedia.cz

Třinecký hokejista Lukáš Galvas

Článek

Galvas starší sice vinou zdravotních problémů minulé extraligové utkání vynechal, ale včera s Oceláři už naplno trénoval a rodinnému duelu tak nic nestojí v cestě. „Táta by měl být fit, takže bude záležet jen na našem trenérovi, jestli mě zase dá jako sedmého beka do hry," říká syn.

Zatímco otec do Třince dojíždí z Olomouce, potomek hraje v místě bydliště, kde musí stíhat i střední školu. „Hokej je u nás doma na talíři často, bavíme se o něm hodně a patří k tomu i vzájemné hecování," přiznává pro ČTK Galvas junior, jehož si po letní přípravě vytáhl kouč Venera do extraligového týmu. Debutoval pak v nejvyšší soutěži ve stejném věku jako otec, jenž naskočil kdysi poprvé ve vítkovickém dresu.

Oba jsou obránci, typově však dost odlišní. Otec uznává, že jeho potomek je šikovnější v ofenzívní činnosti. „Je lepší v útočné hře, má lepší ruce. Mně to směrem dopředu s pukem asi nešlo tak jako jemu. Jak ho znám, bude se proti nám hodně snažit a jen doufám, že nás neporazí a ještě nám nedá gól, to bych doma už asi nevydržel," tvrdí Galvas starší.

Potomek nosí tátův ročník narození na dresu. „Musím ten úterní zápas spíš vzít jako duel s Třincem, a že tam hraje i táta, si ani moc nepřipouštět, abych z toho nebyl předem rozsekaný na mraky," uvažuje opora reprezentační osmnáctky Jakub Galvas.

Reklama

Související témata: