Hlavní obsah

Galvas versus Galvas 2:0 pro tátu. Při Jakubově šanci jsem se ale třepal, přiznával otec Lukáš

Třinec

I druhý přímý souboj otce a syna vyzněl lépe pro staršího z Galvasů. Po výhře v Olomouci (2:1) porazil tentokrát Třinec Olomouc doma 4:0. Sedmnáctiletý syn třineckého hokejového beka Lukáše Galvase Jakub si tak bude muset na první vítězství nad tátou ještě nějaký čas počkat. „Vedu dva nula na zápasy, takže jsem velmi spokojený,“ liboval si po utkání otec Lukáš Galvas. Jakub tak rozradostněný nebyl. „Hodně jsem se na druhý souboj s tátou těšil, ale zase jsme bohužel prohráli,“ smutnil.

Foto: Profimedia.cz

Třinecký hokejista Lukáš Galvas

Článek

V utkání dlouho na obou stranách dominovaly obrany. Třinec olomoucký odpor zlomil až ve třetí části, kdy se z brejku trefil Kreps. Z podobné situace pak Marosz upravil na konečných 4:0. Obě situace byly velmi podobné a u obou byl jediným olomouckým bránícím hráčem v poli mladík Jakub Galvas.

„Naši útočníci to v obou případech udělali dobře, byla to nahrávka v rychlé jízdě, což je pro beka velmi složité. Musí se v okamžiku rozhodnout, zda si lehnout, nebo kleknout. Když útočníci jedou trošku pomaleji, je to snazší, ale pokud tam vletí, tak je to fakt těžké," bránil syna táta Lukáš. „Do takových situací jsme se předně vůbec neměli dostávat, protože oni toho umí využít," doplnil ho syn Jakub.

Ten do utkání naskočil až ve druhé třetině místo Mataie. „U nás se to více řezalo a bylo to o jednom gólu, tady jsme špatně vstoupili do třetí třetiny. Chtěli jsme rychle dát gól, ale špatně jsme zastavovali brejky a oni z toho dávali góly," hledal příčiny porážky Jakub Galvas.

Tátu nevnímal

Osobně se ale cítil lépe, než když se na konci září jako protivníci na ledě potkali vůbec poprvé. „Už jsem byl docela v pohodě, moc jsem nevnímal, že je táta na druhé straně hřiště. V prvním utkání jsem nad tím moc přemýšlel," přiznával Jakub Galvas.

Otec Lukáš si ho všímal více. „Jednou tam měl šanci, to jsem se docela třepal," smál se Galvas starší. „Martin Vyrůbalík mi to dobře dal a chtěl jsem si najet do středu mezi beky. Ale měl jsem to proti hokejce, tak jsem to zkoušel alespoň nahodit. Někdo to ale tečoval mimo bránu," popisoval Galvas mladší.

Čas na rozebrání utkání si táta se synem nenajdou. Třinec už v pondělí míří do Chomutova, Olomouc se bude připravovat na úterní domácí zápas s mistrovským Libercem. „Napíšeme si pár textovek, ale nechám to na něm, ať si s tím poradí. Nemůžu mu pořád radit," usmíval se Lukáš Galvas.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec