Hlavní obsah

GLOSA: Trest pro maséra Chomutova? Fair play na vedlejší koleji

Praha

Masérovi chomutovských hokejistů Moščicovi u disciplinárky v podstatě prošlo chování, které by snad v každém jiném sportu znamenalo nepodmíněný zákaz činnosti. Bezprecedentní útok člena realizačního týmu na hráče soupeře měl mít pro něj stejný důsledek.

Foto: Profimedia.cz

Masér František Moščic na střídačce Chomutova.

Článek

Tohle není volání po nějakém exemplárním, likvidačním trestu, ale když disciplinárka hráčům běžně rozdává stop za zákroky vůči soupeřům vyplývající z emocí a soubojů na ledě (naposledy olomoucký Rašner dostal pět utkání za kopnutí bruslí), tak úmyslné jednání maséra spáchané cestou do šaten je pro mne přinejmenším stejně závažné.

Pokutu 75 tisíc korun obdrží disciplinárka zřejmě z Moščicova účtu, i když těžko někdo odhalí, jestli to byly jeho peníze, nebo mu s platbou někdo pomohl. O to vlastně ani tolik nejde. Horší je, že při udělení pouhé podmínky může agresivní masér mlátící hokejkou hráče soupeře, a tvářící se u toho jako mstitel, dál dělat svou práci, aniž by dostal jasně na srozuměnou: za nepřípustné jednání se musí pykat.

Chomutov i disciplinárka to udělaly jen v rovině finanční, která je pro jednotlivce jistě citelná, ale z pohledu fair play se mi to zdá málo. Má se ctít jako prioritní zásada, jejíž nedodržení znamená, že pro vás ve sportovním společenství, alespoň na čas, není místo. Místo toho se toleruje brutální chování ve vyhrocených situacích a všichni nad ním přivírají oči.

Považujete trest pro chomutovského maséra Františka Moščice za adekvátní?
Ano. Vzhledem k jeho platu se jedná o citelnou újmu
25 %
Ne. Měl dostat mnohem vyšší flastr
75 %
Celkem hlasovalo 17953 čtenářů.

Reklama

Související témata: