Hlavní obsah

Hr. Králové - Olomouc 0:3Hanáci po více než dvou letech porazili Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mácha 0 : 1
38. Nahodil 0 : 2
58. Navrátil 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v 10. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:0 a po více než dvou letech tak dokázali Východočechy porazil. Na ukončení série osmi porážek se 41 úspěšnými zákroky a čistým kontem podílel brankář Jan Lukáš. Hanáci se po výhře dostali do čela soutěže, hned čtyři týmy mají ale shodně 19 bodů.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Jan Růžička dostává gól.

Článek

Při rozsáhlé marodce povolali hradečtí trenéři z partnerského prvoligového Kolína i veterána Petra Koukala. Mistr světa z roku 2010 zpočátku patřil k aktivnějším hráčům, první šanci měl v 16. minutě, kdy dorážel puk po Moravcově akci. Tou dobou však už vedli hosté, neboť přečíslení čtyři na dva proměnil ve svůj premiérový extraligový gól dvacetiletý útočník Mácha.

Mountfield marně dobýval olomouckou defenzivu, ve druhé třetině nedostal za brankáře Lukáše ani jednu z dvaceti střel. Lukáš přitom zaskočil místo obvyklé opory Konráda poprvé v sezoně. Hosté čekali jen na šance z protiútoků a jednu takovou přetavili ve zlomový gól. Po dlouhém tlaku soupeře využil Nahodil v přečíslení střílenou Káňovu nahrávku.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec vítězného gólu Joshua James Mácha z Olomouce slaví.

Na podobný finiš jako v obou zápasech Ligy mistrů s Berlínem čekal Hradec marně. Hanáci se utkáním probránili až do konce, při power play domácích pojistil jejich výhru Navrátil. Pro rozjetou Olomouc byla už sedmou z devíti startů v probíhající sezoně. Hradec Králové po porážce klesl na deváté místo tabulky.

10. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Mácha (Anděl), 38. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek), 58. Navrátil. Rozhodčí: Hribik, Horák - Hynek, Hnát. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3896.
Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Piegl, Nedomlel - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Lev, Cingel, Smoleňák - J. Veselý, Koukal, Moravec - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík - Kunc, Strapáč, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Kucsera, Menšík, Kusko - Mácha, Anděl, Olesz. Trenér: Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice