Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 3:4 PPHanáci zdolali Liberec i potřetí v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Švrček 0 : 1
27. Jelínek 1 : 1
35. Navrátil 1 : 2
35. Nahodil 1 : 3
53. Klapka 2 : 3
54. Filippi 3 : 3
64. Krejčí 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v utkání 38. kola extraligy na ledě Liberce 4:3 v prodloužení a zdolali tak Bílé Tygry i ve třetím vzájemném souboji sezony. Severočeši zachránili duel ve třetí části vyrovnáním z 1:3, ale poslední slovo měl v čase 63:03 hvězdný útočník Hanáků David Krejčí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Marek Zachar před olomouckým brankářem Branislavem Konrádem.

Článek

Úvod utkání byl opatrnější z obou stran. První se gólově prosadili hosté z Olomouce. Obránce Švrček dvakrát v krátkém sledu pálil a druhá střela si našla cestu až do sítě. Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale bez úspěchu. Největší šanci Bílých Tygrů zlikvidoval na začátku 20. minuty Konrád: Filippi pálil od modré čáry, jeho ránu Konrád vyrazil před sebe a z následné dorážky neuspěl Zachar.

Ve druhém dějství se už domácí dočkali. Klapka se dostal s kotoučem až před Konráda, sice neuspěl, ve skrumáži se pak ale nejlépe zorientoval domácí kapitán Jelínek a dotlačil puk za brankovou čáru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Bambula a autor prvního gólu Jan Švrček (zády) z Olomouce se radují.

Hosté si vzali vedení zpět na začátku 35. minuty. Dvojice Navrátil, Olesz si vyměnila dvakrát puk a Navrátil pohodlně překonal Kváču. Než se domácí vzpamatovali, hráli oslabení právě po faulu Kváči. Hosté bránící čtveřici bleskově rozebrali a stále ještě ve 35. minutě zvýšili na 3:1, střelcem byl Nahodil. Oba zásahy dělilo 41 sekund. Vrátit domácí do hry mohl Ordoš, jenže Konrádovi pomohla tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól inkasuje brankář Petr Kváča z Liberce.

Domácí se od začátku třetí třetiny vrhli do útoku, ale hosté dlouho odolávali. V 53. minutě Konráda překonal nejvyšší liberecký útočník Klapka. Kontaktní gól domácí povzbudil a o necelou minutu později se dočkali vyrovnání. Birner nabil mezi kruhy Filippimu a ten se nemýlil - 3:3.

V prodloužení byli domácí mnohem aktivnější. Gríger neproměnil sólový únik. Hosté udeřili z ojedinělého protiútoku, který s přehledem proměnil Krejčí a rozhodl tak o bodu navíc pro Olomouc.

38. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:4 v prodl. (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. P. Jelínek (Melancon, Klapka), 53. Klapka (J. Vlach, Melancon), 54. Filippi (Birner) - 11. Švrček (V. Burian, Bambula), 35. Navrátil (Olesz), 35. Nahodil (J. Káňa II), 64. Krejčí (J. Káňa II). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Lederer, Ganger. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváků: 1000 (omezený počet).
Liberec: Kváča - Štibingr, Vitásek, M. Ivan, Rosandič, Melancon, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Navrátil, Olesz - Kunc, Nahodil, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice