Hlavní obsah

Hlavně jsem nechtěl upadnout, přiznal kladenský hrdina Dragoun

KLADNO

Hokejový útočník Michal Dragoun svým desátým gólem v sezoně rozhodl o výhře Kladna v prodloužení nad Libercem 2:1. Středočeši jsou díky tomu před závěrečným kolem základní části stále ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play off.

Článek

"Naším cílem je skončit na šesté nebo sedmé příčce, takže se nemůžeme šetřit na utkání play off. Situace je navíc tak zamotaná, že nakonec můžeme skončit třeba i desátí," řekl Dragoun po zápase, který ukončil v čase 61:51.

Osmadvacetiletý útočník se prosadil po rychlém protiútoku. "Dostal jsem se k puku, který neustále skákal a nemohl jsem ho zkrotit. Hlavně jsem nechtěl upadnout," popsal Dragoun začátek rozhodující akce. "Blížil se ke mě jeden z obránců Liberce a věděl jsem, že mám málo času na přesné zakončení. Tak jsem puk bekhendem napálil naslepo a ani nevím, jak prošel do branky," přiznal.

Kladno bodovalo pošesté za sebou a dokázalo navázat na výhru z plzeňského ledu. V týdnu tak porazilo druhý tým z popředí tabulky. I z toho měl Dragoun radost. "Liberec patří mezi top týmy a taková výhra se velice cenní," řekl.

Pátý nejproduktivnější hráč týmu aktuálně nastupuje s Hovorkou a Bickem, který nahradil Kallu. Ten se totiž posunul do elitní formace k Paterovi. A Dragoun si spolupráci s Bicekem pochvaluje. "Ráno po tréninku jsem mu říkal, že si nesmírně vážím toho, že hraju v jedné lajně s vítězem Stanley Cupu, protože takovou příležitost jsem ještě neměl. A na závěr jsem ho požádal, aby měl na mě ohledy," usmíval se Dragoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice