Hlavní obsah

Krize nekončí, další kolaps Sparty! Vítkovice ovládly derby s Třincem

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga nabídla ve středu dvě atraktivní dohrávky 17. kola. Nedařilo se obhájcům titulu z Třince, když na svém ledě podlehli Vítkovicím po samostatných nájezdech 1:2. Další porážku si připsala trápící se Sparta, když padla na ledě Plzně jasně 0:4 a potřetí za sebou si nepřipsala ani bod.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Kryštof Hrabík z Plzně střílí první branku Plzně, brankář Sparty Jakub Kovář.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince vstoupili do bitvy s Vítkovicemi lépe, když je v 5. minutě poslal do vedení Hudáček. Hosté se vyrovnání dočkali čtyři minuty před koncem prostřední části díky Kalusově brance.

Ve třetí třetině ani v prodloužení již branka nepadla, o vítězství tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se za Oceláře prosadil jen Daňo, z hostů uspěli Bukarts, Krieger a Lakatoš a Vítkovičtí si tak odvezli dva body za výhru 2:1 po nájezdech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Marek Mazanec z Třince, Petr Fridrich z Vítkovic a Jakub Jeřábek z Třince.

Bezzubá Sparta padla i v Plzni

V krizi hrající Sparta vstoupila do zápasu na ledě Plzně aktivně, jako první se však gólově prosadili domácí. V 12. minutě tečoval Baránkovu střelu Hrabík a Škoda šla do vedení. Pražané ve druhé třetině dvakrát trefili brankovou konstrukci za Pavlátovými zády, z gólu se ale opět radovali Západočeši. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil švédský útočník Blomstrand.

Veškeré naděje svěřenců Pavla Patery na případný obrat vzaly za své ve 48. minutě, kdy přesilovku pět na tři využil tentokrát finský forvard ve službách Plzně Rekonen. Definitivní podobu výsledku pak dal při power play hostů Holešinský, který uzavřel skóre na konečných 4:0.

17. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Vítkovice 1:2, po náj.
Branky: 5. Hudáček - 36. Kalus, roz. náj. Krieger
Plzeň - Sparta 4:0
Branky: 12. Hrabík, 28. Blomstrand, 48. Rekonen, 58. Holešinský

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice