Hlavní obsah

Jágr na závěr hradecké divočiny opustil naštvaně střídačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečnou patnáctigólovou divočinu nabídl extraligový zápas v Hradci Králové, z nějž domácí hokejisté přece jen urvali výhru po 89 vteřinách prodloužení.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr na kladenské střídačce. Před ním zleva Martin Procházka, Albert Michnáč, Adam Brodecki a Jakub Klepiš oslavují gól.

Článek

Mountfield předvedl nejlepší začátek v historii základní části soutěže, když hned po 37 sekundách vedl po dvou střelách na branku 2:0. Jenže Kladno převrátilo skóre, a ještě 3,5 minuty před koncem sahalo po tříbodovém zisku za stavu 4:7.

Dvě trefy během šestnácti sekund ale dostaly Hradec na kontakt a vteřinu před vypršením základní hrací doby vyrovnal při power play Lev. „Zatlačili nás na dlouho do pásma, už jsme to neustáli," připustil v České televizi kladenský Tomáš Plekanec. Majitel Rytířů Jágr naštvaně opustil střídačku a už tak neviděl, jak domácí v nastavení nepůjčili soupeři puk a rozhodl o zisku bonusového bodu pro sebe.

„Musím být na hráče pyšný, že bojovali až do konce, snažili se utkání obrátit a ukázali obrovský charakter. Na druhou stranu je ale potřeba říct, že tohle byl šílený zápas. Udělali spoustu chyb, za které nás soupeř trestal, protože takhle už příště hrát nemůžeme," tvrdil hradecký kouč Tomáš Martinec.

Poměr střel v utkání 57:20 jasně mluví pro Hradec. „Po takovém průběhu jsou to pro nás opravdu zlaté dva body. Perfektní vstup do utkání nám spíš zase ublížil. Pořád jsme ale věřili, že ještě najdeme v sobě sílu k obratu," říkal Aleš Jergl. „Hodně ale mrzí, že jsme ve druhé části dostali laciné góly z brejků, kdy nikdo z nás nedělal, co měl a nesmyslně jsme tam propadali," tvrdil další domácí útočník Marek Zachar.

Kladno nasbíralo 24 trestných minut a zase ztratilo duel úplně ke konci. „Nesmíme se na konci zápasu nechat vylučovat za nesmysly, takové věci se prostě nemůžou stávat. Hradci jsme tím hodně pomohli," zlobil si trenér Rytířů Otakar Vejvoda. „Z hororového začátku jsme se ještě oklepali, ale v detailech, které určují výsledek, děsně zaostáváme. Doplatili jsme na zbytečná vyloučení a ztráty puků. Možná jsme byli až moc pasivní, Hradec nám tam góly nasázel," říkal Plekanec, jenž den po 40. narozeninách odehrál zápas s bilancí 1+3.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín