Hlavní obsah

Kladno - K. Vary 5:4Hokejisté Karlových Varů prohráli v Kladně, v předkole vyzvou Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Babka 1 : 0
24. Stříteský 1 : 1
27. Indrák 2 : 1
28. Koblasa 2 : 2
35. Filip 3 : 2
41. Klepiš 4 : 2
48. Plekanec 5 : 2
49. Kofroň 5 : 3
59. Koblasa 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v utkání 52. extraligového kola na ledě posledního Kladna 4:5 a předkolo play off tak začnou mimo svou arénu. Jejich soupeřem bude Olomouc. Domácí Středočeši zabrali po sérii čtyř porážek, shodně gól a nahrávku si v jejich dresu připsali útočníci Tomáš Plekanec, Jakub Klepiš a Miroslav Indrák. Dvě branky poražených dal Petr Koblasa.

Foto: Rytíři Kladno

Kladno zakončilo základní část vítězstvím. Ilustrační foto.

Článek

Přestože hosté hráli o možnost posunout se na příčky zajišťující start série předkola v domácím prostředí, v první třetině byli výrazně aktivnějším týmem na ledě Rytíři. Ti mají od páteční prohry v Českých Budějovicích jasno o tom, že budou muset extraligovou příslušnost hájit v dubnové baráži.

Kladenští vyhráli na střely mezi tyče 18:7 a i díky tomu, že přečkali bez úhony Kružíkovu možnost, měli navrch také výsledkově. Zikmund v 13. minutě napálil sice jen horní tyčku, ale o chvíli později už překonal gólmana Lukeše Babka a Středočeši vedli. V 18. minutě se neúspěšně snažil o navýšení náskoku Jágr. Rytíři pak neuspěli v první přesilovce zápasu.

Když však hráli svou první početní výhodu v úvodu druhého dějství hosté, byli efektivnější. Beránek sice ještě v obrovské šanci neuspěl, ale deset sekund před vypršením Zikmundova trestu vyrovnal Gríger. Jen o minutu později se proti Bowovi řítil osamocený Černoch, na domácího gólmana však vyzrát nedokázal.

V 27. minutě vrátil Středočechům vedení Indrák, jehož našel pěknou přihrávkou Klepiš. Rytíři se ale z opětovně nabytého náskoku neradovali dlouho. Záhy totiž špatně vystřídali a Bowa prostřelil v další přesilovce Koblasa. Jen krátce poté čelil Bow dalšímu sólu, když na něho uháněl Kružík, ale karlovarský útočník přestřelil branku.

Flek je ideální hráč do čtvrté lajny pro mezinárodní hokej. Jak se Varům povedlo ho udržet? Martin Pešout v pořadu PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

Rytíři pak museli dvakrát nedlouho po sobě do čtyř, ale nejenže neinkasovali, sami šli naopak znovu do vedení: v 35. minutě se prosadil v oslabení Filip. Grígera vzápětí vychytal v obrovské šanci na vyrovnání Bow. Přestože obraz hry se ve druhé části výrazně změnil, i po jejím skončení měli Kladenští na své straně těsný náskok.

Ten už po 43 sekundách ze třetího dějství navýšil Klepiš a napravil tak předchozí neúspěšné Kubíkovo zakončení. Naděje hráčů Energie na případný obrat pak klesly na minimum v 48. minutě, kdy upravil stav už na 5:2 Plekanec.

Kofroň však velmi brzy snížil a stále bylo o co hrát. Dramatickou koncovku zařídil 83 sekund před koncem svou druhou dnešní trefou Koblasa, ale na víc už Karlovarští přes hru bez gólmana nedosáhli.

52. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 15. Babka (Kubík, Plekanec), 27. Indrák (Klepiš, Brodecki), 35. Filip, 41. Klepiš (Brodecki, Indrák), 48. Plekanec (Kubík) - 24. Stříteský (Hladonik, T. Rachůnek), 28. Koblasa (Havlín, Černoch), 49. Kofroň (Dlapa, Havlín), 59. Koblasa (Černoch, O. Beránek). Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Ondráček, Hnát. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1814.
Kladno: Bow - Babka, Cibulskis, Kehar, Sotnieks, Veber, Slováček - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, Brodecki - Zikmund, Filip, M. Procházka - Michnáč, Pytlík, M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Huttula, D. Mikyska, Stříteský, M. Kočí, Havlín, Dlapa, M. Rohan - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Hladonik, Griger, T. Rachůnek - Kohout, Jiskra, Redlich - Kofroň, Koffer, Kružík. Trenér: Bruk.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice