Hlavní obsah

Hokejisté Komety zahájili suchou přípravu bez cizinců. Zatím posilují na hřišti

Ve dvou skupinách zahájili v pondělí suchou přípravu na nový ročník extraligy brněnští hokejisté. Trénovat budou až do konce června pod vedením asistentů Kamila Pokorného, Radka Bělohlava a Jiřího Horáčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna oslavuje gól proti Spartě.

Článek

„Nejsou s námi zatím cizinci Mueller, Freibergs a Schneider. A individuální přípravu mají povolenou kapitán Zaťovič a obránce Němec, kteří na to jsou už dlouhá léta zvyklí. Připojí se až koncem července na ledě," sdělil Pokorný.

Brňané začali trénovat na fotbalovém hřišti Moravské Slavie Brno. „Využíváme atletický ovál a počítáme také s výběhy do blízkých lesů. Tento týden si s sebou budeme nosit i potřeby pro posilování. Od příštího pondělí už ale budeme moct díky uvolnění vládních opatření využívat posilovnu v naší hale," těší Pokorného.

Centr elitní útočné formace Komety Petr Holík prozradil, že se na zahájení fyzické přípravy těšil o hodně víc než v předchozích letech. „Extraliga letos skončila kvůli pandemii koronaviru předčasně a mnohem dřív než kdykoliv v minulosti. Všichni jsme tudíž rádi, že můžeme být po dlouhé době zase pospolu. Dostaneme ale určitě zabrat, možná budu za čtrnáct dní mluvit jinak," usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Marek Čiliak už dres brněnské Komety oblékat nebude, přestoupil do Českých Budějovic.

Na počátku květnového přestupního termínu získali Brňané tři posily. Ze švýcarského Bielu přišel rakouský útočník Peter Schneider, ze Zlína lotyšský bek Ralf Freibergs a do obrany se vrátil Libor Zábranský mladší. Syn majitele a hlavního kouče Komety působil v mládežnických zámořských soutěžích.

V Kometě už naopak nebudou pokračovat brankář Marek Čiliak, jenž přestoupil do Českých Budějovic, obránci Tomáš Malec s Ivanem Barankou, jimž klub neprodloužil kontrakt, a útočník Rudolf Červený, který se dohodl na rozvázání smlouvy a odchází do Finska.

Reklama