Hlavní obsah

Litvínov - Č. Budějovice 7:3Hokejisté Litvínova si zastříleli, Ščotka dal hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hübl 1 : 0
7. Voženílek 1 : 1
12. Ščotka 2 : 1
16. Hübl 3 : 1
33. Ščotka 4 : 1
34. Ščotka 5 : 1
39. Helt 6 : 1
42. Jonák 6 : 2
49. Přikryl 6 : 3
56. Zdráhal 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté jedenáctého Litvínova porazili v předposledním 51. kole základní části extraligy České Budějovice 7:3 a vyhráli pošesté za sebou. Triumf Vervy nad posledním celkem tabulky zařídili hattrickem obránce Jan Ščotka a čtyřmi body za dva góly a dvě asistence útočník Viktor Hübl. Dvaačtyřicetiletý kapitán Vervy se v historické tabulce ligových střelců posunul s 394 trefami na páté místo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Severočeši, kteří ve čtvrteční dohrávce 50. kola na vlastním ledě v roli hostujícího týmu zdolali druhý Třinec 3:2, otevřeli proti Motoru skóre v páté minutě. Hübl se dostal k odraženému puku a střelou z mezikruží poprvé překonal Čiliaka.

Motor srovnal za 84 sekund. Gólman Godla neudržel Vydareného střelu od modré čáry a Voženílek zakončil do prázdné branky. Střídačka Vervy si vyžádala trenérskou výzvu, rozhodčí však branku uznali. Českým Budějovicím se vzápětí naskytla 74 vteřin trvající přesilovka pět na tři, kterou ale nevyužily.

Ve 12. minutě si domácí vzali vedení zpátky, když Ščotka v početní výhodě vložil hůl do Lukešovy přihrávky a usměrnil puk do sítě. O necelé čtyři minuty později zvýšil Hübl, který naznačením střely zmátl Čiliaka a propasíroval mu puk mezi betony. V závěru první třetiny Hübl málem završil hattrick, jenže gólman Jihočechů jeho dorážku zastavil.

Verva vstoupila aktivně i do prostřední části, Gerhát ani Látal se však mezi střelce nezapsali. Ve 33. minutě znovu skóroval Ščotka díky teči Zygmuntovy střely od modré čáry. Asistenci zaznamenal také Hübl. O 100 sekund později dokonal Ščotka po další Hüblově nahrávce v přesilové hře hattrick. Na konci druhého dějství přidal šestou trefu Litvínova Helt.

České Budějovice se v závěrečné třetině dotáhly na rozdíl tří tref. Nejprve se po samostatném úniku v oslabení prosadil Jonák a po něm zblízka Přikryl, jenž vstřelil první gól v sezoně. V 56. minutě však stanovil konečný výsledek Zdráhal.

Litvínov porazil nováčka soutěže potřetí v sezoně. Motor prohrál popáté za sebou a jako jediný v ročníku inkasoval přes 200 branek.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Madeta Motor České Budějovice 7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. V. Hübl (D. Zeman), 12. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis), 16. V. Hübl (F. Lukeš, Cibulskis), 33. Ščotka (Zygmunt, V. Hübl), 34. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 39. Helt (D. Zeman, Zygmunt), 56. P. Zdráhal (M. Hanzl, Jarůšek) - 7. D. Voženílek (Vydarený, Holec), 42. Jonák (Martin Novák, Kubíček), 49. R. Přikryl. Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 5:4, navíc Plášil (České Budějovice) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
České Budějovice: Čiliak - Vydarený, Plášil, M. Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel - Jonák, D. Voženílek, Holec - Martin Novák, M. Toman, Z. Doležal - Karabáček, R. Přikryl, Gilbert - Alderson. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata: