Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 3:2 SNHokejisté Olomouce porazili po nájezdech Boleslav,rozhodl Kolouch

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Musil 1 : 0
11. Jaroměřský 2 : 0
12. Jeglič 2 : 1
60. Jeglič 2 : 2
0. Kolouch (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 28. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 po samostatných nájezdech, utkání rozhodl v sedmé sérii Petr Kolouch. Oba góly hostů vstřelil slovinský útočník Žiga Jeglič.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Pavel Musil z Olomouce a Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Článek

Olomouc se dostala do vedení v 6. minutě zásluhou Musila, který na Hané hostuje právě z Mladé Boleslavi. Šikovný útočník dorazil do sítě střelu Klimka a potvrdil svoji formu, když si připsal třetí gól z posledních dvou zápasů. Druhou branku přidali domácí ve vlastním oslabení. Musil ujel s Klimkem do rychlého protiútoku a po střele Jaroměřského se puk po závaru před brankou šťastně odrazil za Krošeljova záda.

Mladá Boleslav ale v pokračující přesilové hře snížila. Nahození Skalického od mantinelu nasměroval šikovně mezi betony brankáře Konráda, který se po osmi zápasech vrátil do sestavy Olomouce, Jeglič. Hosty snížení nakoplo a vypracovali si několik slibných šancí, gól ale nedali.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi v duelu s Olomoucí.

V druhé třetině se tempo hry zklidnilo a šance byly k vidění jen při přesilových hrách Olomouce. Nejdříve si na osu hřiště nabruslil Nahodil a z ideální pozice přestřelil. Stejným způsobem pak dopadla i střela Olesze. Zkušený útočník ujel obraně hostů také v olomouckém oslabení, Krošelj si na jeho kličku počkal a zasáhl. Boleslavi se druhá třetina příliš nepovedla a Konráda za celých 20 minut vážnějším způsobem neohrozila.

Povedlo se jí to až po osmi minutách třetí třetiny, kdy střílel do boční sítě Konrádovy branky Skalický. Olomouc se v průběhu třetí třetiny zaměřila především na obranu. Udržet tříbodovou výhru ale domácí nezvládli. V čase 59:30 při power play vyrovnal nenápadnou střelou přes klubko hráčů Jeglič.

Do největší šance se v prodloužení dostal domácí Musil, Krošelj ho ale v samostatném úniku vytlačil do strany a Musil trefil pouze boční síť branky. Vítěze utkání určily samostatné nájezdy, které rozhodl druhým proměněným pokusem v sedmé sérii Kolouch.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. náj. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. P. Musil (Klimek, Nahodil), 11. Jaroměřský, rozhodující nájezd Kolouch - 12. Jeglič (Skalický), 60. Jeglič (Pláněk, Šťastný). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3589.
Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík - Tomeček, Kolouch, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Bambula, Káňa, Olesz - Skladaný, Handl, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, A. Zbořil, Vondrka - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - Šťastný, Jeglič, Skalický - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín