Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 2:1Hokejisté Olomouce udolali Mladou Boleslav a jsou stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Menšík 1 : 0
29. Musil 2 : 0
50. Stránský 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve druhém kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 a navázali na výhru z Plzně. Hanáci se ve druhé třetině domácího utkání dostali do dvoubrankového vedení. Poprvé v nejvyšší soutěži skóroval junior Matouš Menšík a poté se trefil Pavel Musil. Bruslaři snížili deset minut před koncem po přesilovkovém gólu Jana Stránského. Olomouc se v tabulce posunula na třetí místo, Středočeši se dělí o osmou pozici.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Róbert Lantoši z Mladé Boleslavi (vlevo) a Jan Káňa z Olomouce.

Článek

Domácí začali aktivněji. Nepřesnou boleslavskou rozehrávku zachytil na modré čáře Musil, Novotného ale nepřekonal. Olomouc si pak minutu a půl zahrála početní převahu pět na tři. Na pravém kruhu v ní vypálil Navrátil, hostující brankář stačil zasáhnout betonem.

S koncem první přesilovky Středočechů nedokázal poslat puk do odkryté branky Fořt. Šťastného teč Lantošiho dalekonosné střely poté skončila těsně vedle Konrádovy pravé tyče.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Ladislav Čihák uděluje pokyny svým svěřencům.

Zkraje druhé třetiny udělal kličku do středu hřiště Aberg, vyloučení Orsavy ale nepotrestal. Skóre otevřela ve 24. minutě Olomouc. Pokus Dujsíka Novotný neudržel v lapačce a Menšík dorazil puk do prázdné branky. Devatenáctiletý útočník zaznamenal první extraligový gól.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Vyrovnat mohl Šťastný, Konrád jeho ránu chytil do lapačky. Na druhé straně ujel obráncům přímo z trestné lavice Škůrek, Novotného ani nadvakrát neprostřelil. Domácí však záhy přidali druhou branku zásluhou Musila.

Na začátku třetí části dostali Hanáci opět výhodu dvojnásobné přesilovky. Při tlaku v útočném pásmu trefil Káňa tyč, jeho další velkou šanci spolu s možností Navrátila zneškodnil Novotný.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi se snaží překonat olomouckého brankáře Branislava Konráda.

O snížení se pokoušeli Lunter nebo Eberle, na Konráda ale nevyzráli. To se podařilo až v 50. minutě Stránskému, který zblízka využil přesilovku za faul Menšíka. Hosté v závěru zkusili hru bez brankáře. Ve velké příležitosti se ocitl obránce Jeřábek, Konrád puk letící k levé tyči vytěsnil vyrážečkou mimo branku.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Menšík (Dujsík, Olesz), 29. P. Musil (Klimek, Olesz) - 50. J. Stránský. Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 3893.
Olomouc: Konrád - Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík - Orsava, Menšík, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kunc - Kucsera, Navrátil, Olesz. Trenér: Tomajko.
Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Šťastný, Lantoši, Šmerha - P. Kousal, O. Najman, Aberg - J. Stránský, Fořt, Lunter - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: