Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 2:1Hokejisté Pardubic porazili Vítkovice, rozhodl Zohorna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Čerešňák 1 : 0
9. Dej 1 : 1
22. Zohorna 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v 8. kole extraligy Vítkovice 2:1 a upevnili si vedení v tabulce. Druhý Liberec aktuálně ztrácí na Dynamo čtyři body. Utkání rozhodl svým osmým gólem v sezoně útočník Tomáš Zohorna, dva body si připsali Peter Čerešňák a Robert Kousal. Východočeši bodovali ve všech utkáních.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický Tomáš Zohorna se raduje z branky proti Vítkovicím.

Článek

Domácí se dostali do vedení v 5. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil obránce Čerešňák. Zanedlouho hráli početní výhodu i hosté, jenže prosadili se až krátce po vypršení přesilovky. Střelu Marosze z prostoru kruhu ještě vyrazil Will, ale na správném místě dorážel Dej.

Závěr první části ozdobil fair play moment v podání pardubického útočníka Zohorny, který odvolal signalizované vyloučení hráče Vítkovic.

Právě Zohorna vrátil Pardubicím vedení, když se ve 22. minutě sám dostal od mantinelu až před brankáře Stezku a skóroval. Hosté mohli opět rychle odpovědět, střelu Lakatoše v přesilovce ale skvěle chytil gólman Will.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický Peter Čerešňák v duelu s Karlovými Vary.

Oproti první třetině měli tentokrát více střel na branku hráči Vítkovic, ale Will neinkasoval. Ve vlastním oslabení mohl na druhé straně opět skórovat Zohorna, trefil ale jen tyč.

V úvodu třetí třetiny nevyužily Vítkovice další přesilovku, po jejím konci opět zněla branková konstrukce za Stezkou tentokrát po střele Pauloviče.

Pokračoval vyrovnaný zápas, k dalšímu gólu nevedl ani pardubický zámek v početní výhodě, o chvíli později nebezpečně zakončoval Radil. V útočném pásmu se s blížícím se koncem usadili Vítkovičtí. Poslední dvě minuty navíc hráli s šesti hráči bez brankáře, ale vyrovnat již nedokázali.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Čerešňák (R. Kousal), 22. T. Zohorna (R. Kousal, Čerešňák) - 9. Dej (Marosz, Raskob). Rozhodčí: Mrkva, Stano - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7478.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Paulovič, Poulíček, Koffer - Matýs, Rákos, Urban. Trenér: Rulík.
Vítkovice: Stezka - Prčík, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, Stehlík - Lakatoš, Marosz, Kalus - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Dej, Krieger, Roberts Bukarts - Šlahař, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: