Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:0Hokejisté Plzně i díky Frodlově nule porazili Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rob 1 : 0
36. Eberle 2 : 0
58. Kvasnička 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 41. kole extraligy Pardubice 3:0, odčinili páteční porážku na Spartě 0:4 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Domácí uspěli díky jednomu gólu v každé z třetin, naopak hosté nedokázali překonat brankáře Dominika Frodla ani jednou a ten si připsal druhou nulu za sebou a zároveň v ročníku. Vítěznou trefu zaznamenal již po 67 vteřinách útočník Jan Eberle.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl chytá střelu Ondřeje Rohlíka z Pardubic.

Článek

Domácím záhy pomohlo do vedení zaváhání Mikuše při rozehrávce, které potrestal tvrdou a přesnou ranou z levého kruhu Eberle. Hosté poté jen s obtížemi bránili dobře kombinující Indiány. V dobrých pozicích neuspěli Čerešňák s Pourem a ve 14. minutě po uvolnění Kodýtkem nepřekonal Malát forhendovým blafákem gólmana Barulina. Za chvíli se předvedl i jeho protějšek Frodl, když ho z přečíslení dvou na jednoho neprostřelil Rohlík.

Od začátku prostřední části se Východočeši zvedli díky lepšímu pohybu, ale brzdila je nedisciplinovanost. Domácí sice nejprve dvě početní výhody promarnili, ve 36. minutě se už však po odražené střele od zadního mantinelu prosadil pohotově dorážející Rob a zvýšil na 2:0. Hosté mohli ještě do přestávky odpovědět, po individuální akci Rohlíka ovšem nekrytý Kosticyn z bezprostřední blízkosti neskóroval.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeň střílí druhou branku. Zleva Luboš Rob z Plzně, brankář Pardubic Konstantin Barulin a jeho spoluhráč Robert Kousal.

V úvodu třetí dvacetiminutovky domácí nevyužili další početní výhodu a naopak ve 47. minutě z mezikruží pálil těsně nad Paulovič. Hosté následně nevyužili svoji jedinou přesilovku a v 51. minutě je málem definitivně zlomil Přikryl, jenž po akci tři na dva netrefil zblízka branku.

To se povedlo až Kvasničkovi, který si najel na ideální přihrávku Gulaše a z prostoru mezi kruhy upravil na konečných 3:0. Od další pohromy uchránila nevýrazné hosty v závěru ještě horní tyč po svižné střele Suchého. Východočeši tak čekají na zisk bodů již tři zápasy.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Eberle, 36. Rob (F. Přikryl, Stříteský), 58. Kvasnička (Gulaš, Kodýtek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:4, navíc Camara (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, V. Lang, Jiříček, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, F. Suchý, Eberle - Malát, F. Přikryl, Michnáč - Dočekal, Rob. Trenér: Čihák.
Pardubice: Barulin - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Bučko, Ďaloga, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - Tybor, O. Roman, Camara - A. Kosticyn, O. Rohlík, R. Kousal - L. Horký, Matýs, Kusý. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: