Hlavní obsah

Hokejisté Plzně vyhráli a vedou extraligu o čtyři body před Spartou. Hradec dostal nařezáno

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Extraligový lídr z Plzně vyhrál v úterním utkání 13. kola Tipsport extraligy na olomouckém ledě 2:1 v prodloužení a vede tabulku o čtyři body před Spartou. Hokejisté Třince zvítězili nad nováčkem z Českých Budějovic 6:3 a drží neporazitelnost. Litvínovu vystřelil hubenou výhru nad Zlínem (1:0) útočník Viktor Hübl. V dalších třech duelech se dařilo hostům. Sparta vyhrála 3:2 v prodloužení v Mladé Boleslavi, Hradec Králové doma dostal nařezáno od Karlových Varů (0:4) a na vlastním ledě prohrál i Liberec, který nestačil na Vítkovice (0:3). Dynamo Pardubice zabralo a v devátém utkání v sezoně poprvé naplno bodovalo, když zdolalo Kometu 2:1.

Foto: Vít Černý, ČTK

Robert Říčka ze Sparty a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek
Fotogalerie

Třinácté kolo kolo zahájili na domácím stadionu třinečtí Oceláři. Jediný neporažený tým nejvyšší soutěže přivítal nováčka z Českých Budějovic a neměl s ním slitování. Už v první třetině Oceláři urvali vedení o dvě branky a to pak ještě dokázali navýšit.

Jihočeši se sice snažili, v závěru dokonce zkoušeli i odvolat gólmana, ale na bodový zisk neměli nárok. Prohráli 3:6 a i po desátém extraligovém představení čekají na první vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince (zleva) Lukáš Jašek a Aron Chmielewski se radují z gólu.

Bitva dvou celků ze spodní části tabulky svedla proti sobě Litvínov a Zlín. Zápas nabídl hodně chudé gólové menu, duel nakonec rozhodla jediná trefa dvaačtyřicetiletého domácího veterána Viktora Hübla.

Sparta vyhrála i bez Sobotky

Hokejisté Sparty zvítězili na ledě Mladé Boleslavi 3:2 v prodloužení a bodovali tak již poosmé za sebou. Během této série hned sedmkrát slavili výhru. O tu poslední se postaral vítěznou trefou v čase 61:15 obránce Tomáš Dvořák. Pražané do utkání ještě nepostavili čerstvou posilu útočníka Sobotku, i tak ale mohli slavit.

Hokejisté Hradce Králové přišli v duelu s Karlovými Vary o domácí neporazitelnost. Energie v prvním dějství zužitkovala dvě přesilovky, v prostřední dvacetiminutovce pak zaznamenala další dvě branky, ačkoliv byl tým trenéra Vladimíra Růžičky aktivnější. Ve třetí třetině Hradec nezužitkoval ke vstřelení gólu ani dvojnásobnou početní výhodu a Západočeši si tak bez potíží odvezli tři body.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva trenér Hradce Králové Vladimír Růžička a jeho asistent David Kočí.

Liberec patří na svém ledě k nejúspěšnějším týmům. Z pěti utkání tam slavil hned čtyři výhry, tentokrát ale vyšel s Vítkovicemi naprázdno. Ridera držela stav 0:0 a v závěrečné dvacetiminutovce hned třikrát udeřila. Vítěznou trefu zaznamenal zkušený Krenželok.

Olomoučtí hokejisté šli do duelu s lídrem tabulky po pěti porážkách v řadě. V první třetině nabrali manko a prohrávali, po čtyřiceti minutách ale bylo srovnáno. Nakonec Hanáci dovedli šlágr až do prodloužení, kde ovšem kapitulovali. Favoritovi vystřelil bod navíc útočník Mertl. Plzeň bodovala ve všech jedenácti odehraných utkáních.

Pardubice zvítězily poprvé v sezoně za tři body, když si poradili s Brnem (2:1). V dresu Dynama, které zabralo po sérii šesti porážek, se během druhé třetiny gólově prosadili Vladimír Svačina s Radoslavem Tyborem, snížení Martina Zaťoviče necelých osm minut před koncem pouze korigovalo výhru domácích. Východočeši se odpoutali z posledního místa.

Hokejová extraliga, 13. kolo
Třinec - České Budějovice 6:3
Branky: 4. Gernát, 12. Chmielevski, 22. Galvinš, 27. Marcinko, 32. Stránský, 44. Jašek - 22. Michnáč, 36. Plášil, 60. Pýcha.
Litvínov - Zlín 1:0
Branka: 27. Hübl.
Hradec Králové - Karlovy Vary 0:4
Branky: 8. Koblasa, 12. Kaše, 30. Beránek, 35. Zábranský.
Mladá Boleslav - Sparta 2:3 v prodloužení
Branky: 22. Šťastný, 52. Flynn - 22. Říčka, 47. Pech, 62. Dvořák.
Liberec - Vítkovice 0:3
Branky: 41. Krenželok, 49. Kubalík, 60. Lakatoš.
Pardubice - Brno 2:1
Branky: 24. Svačina, 28. Tybor - 53. Zaťovič.
Olomouc - Plzeň 1:2 v prodloužení
Branky: 29. Ondrušek - 19. Gulaš, 64. Mertl.

Reklama