Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:1Hokejisté Zlína otočili zápas a mohou slavit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kracík 0 : 1
33. Honejsek 1 : 1
37. Vopelka 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína vyhráli v úterním utkání 11. kola extraligy nad Plzní 2:1. Západočeši vedli po zásahu Kracíka po první třetině 1:0, nakonec však Zlín duel otočil a bodoval naplno. Plzeň prohrála třetí zápas v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosty, kteří nastoupili pouze se třemi útoky, mohl v úvodu poslat do vedení kanonýr Gulaš. Po Kantnerově přihrávce z protiútoku ale zlínského brankáře Hufa zblízka nepřekonal. V osmé minutě si zpracoval puk volný Okál, jeho pokus minul levou tyč hostující branky. Do šance si nabruslil také Suchý, v zakončení mu nicméně hokejkou zabránil domácí zadák Matyáš Hamrlík.

Po přímočaré plzeňské akci vyslal střelu zápěstím Pour, horní roh Hufovy branky však netrefil. V čase 16:28 se poprvé měnilo skóre. Čerešňák našel v přesilovce Kracíka, jenž z levého kruhu příklepem zamířil nad Hufovu lapačku.

Ve druhé třetině byl blízko vyrovnání po Ondráčkově přihrávce Karafiát, brankáře Pavláta však nepřekonal. Při vyloučení Honejska mohl druhý gól hostů přidat Kracík, před odkrytou brankou mu ale v poslední chvíli zablokoval hůl obránce Nosek. Od zadního mantinelu se vytočil Gulaš, Huf jej ovšem vychytal. V pádu si poradil i s dorážkou Suchého.

I díky tomu Zlín mohl vyrovnat. Důrazný Honejsek objel branku a dotlačil puk za Pavlátova záda. Ve 37. minutě se domácí prosadili podruhé. Od mantinelu napřáhl Vopelka a trefil se nad pravý Pavlátův beton.

Zkraje třetí části neúspěšně dorážel Vopelkovo nahození Okál. V početní převaze hostů zastavil Huf pokusy Gulaše a Kracíka. Další plzeňskou šanci měl Kantner, kotouč po forhendové kličce ale poslal jen do betonu pozorného Hufa. Na druhé straně nenavýšil zlínský náskok osamocený Ferenc. Plzeň se ještě snažila vyrovnat, nepomohla jí k tomu však ani krátká hra bez brankáře v závěru. Zlín tak zakončil sérii čtyř domácích zápasů v řadě první výhrou.

Dohrávka 11. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Honejsek (Poletín), 37. Vopelka (Žižka, Kubiš) - 17. Kracík (Čerešňák). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Bez diváků.
Zlín: Huf - Řezníček, Ferenc, Žižka, M. Novotný, Matyáš Hamrlík, D. Nosek, Dluhoš - Köhler, Karafiát, Ondráček - Okál, Honejsek, Vopelka - Kubiš, P. Sedláček, Šlahař - Sebera, R. Pšurný, Poletín. Trenér: R. Svoboda.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Stříteský, Budík, Kvasnička, Vráblík, V. Lang - Gulaš, Suchý, Kantner - Eberle, Kracík, P. Straka - Slanina, Rob, Pour. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články