Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů posílil finský útočník Juusola

Finský útočník Mikko Juusola se stal novou posilou hokejistů Karlových Varů. Čtyřiadvacetiletý rodák z Kuusama, který dosud působil v celku Sport Vaasa, podepsal s Energií smlouvu do konce sezony 2023/24. Na západě Čech se potká s krajanem Joonou Huttulou, který do Karlových Varů přišel v polovině listopadu z Hradce Králové.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hokejistů Karlových Varů z branky. (ilustrační foto)

Článek

"Nejsem spokojen s výkony i přístupem některých útočníků. Příchodem Mikka zároveň chceme zvýšit konkurenci v útočných řadách. Věříme, že pro náš tým bude platnou posilou," řekl klubovému webu Energie hlavní trenér David Bruk.

Juusola v této sezoně finské ligy ve 14 zápasech nebodoval. Do Vassy přišel v létě z Lappeenranty. Před působením v SaiPě hrál v nejvyšší soutěži také za KalPu Kuopio a celkem si v ní připsal v 75 zápasech 22 bodů za 13 gólů a devět asistencí. V druhé nejvyšší finské lize hrál za IPK Iisalmi a ve 109 duelech zaznamenal 75 bodů (41+34).

Juusola se k týmu připojil už v úterý v Třinci a debutovat v české extralize bude dnes proti Olomouci. Nastoupit by měl ve třetím útoku společně s Dávidem Grígerem a Davidem Kofroněm.

Reklama

Související témata: