Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno posílí slovenský útočník Podkonický

BRNO

Novou posilou hokejistů brněnské Komety se stal slovenský útočník Andrej Podkonický. Třiatřicetiletý hráč míří do Brna z Liberce, kde byl v uplynulé sezoně pátý v klubové produktivitě základní části extraligy. V novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Podkonický měl ještě nabídky z Mladé Boleslavi a také z Popradu, nováčka KHL.

Článek

"Mladá Boleslav sice byla blíže k Liberci, kde bydlím, ale Brno dostalo přednost kvůli vynikající atmosféře. K mému překvapení v uplynulé sezoně nezvládlo postup do play off. Doufám, že v tomto směru přispěji k nápravě. S Popradem jsem půldruhého měsíce jednal, každý den se ale situace měnila," řekl Podkonický novinářům po podpisu smlouvy.

V Liberci působil od roku 2004. Po letošní sezoně mu vypršela smlouva a novou mu vedení klubu nenabídlo. Nyní se připravuje v Liberci individuálně s Václavem Nedorostem, v Brně se zapojí do tréninku v červenci.

"Podkonický je výborný bruslař, dobrý do party. Oslovili jsme jej s nabídkou, ale dával si na čas. Po jeho příchodu jsem už mnohem klidnější, neboť se vylepšuje bilance odchody a příchody," řekl trenér Zdeněk Venera.

Podkonického v roce 1996 draftovalo St. Louis, v NHL si pouze krátce zahrál za Floridu a Washington. V zámoří působil hlavně v týmech WHL a AHL. Kromě toho hrál v Helsinkách, Slovanu Bratislava, německém Iserlohnu a ruském Čechovu. Slovensko reprezentoval na třech mistrovstvích světa, naposledy loni v Německu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice