Hlavní obsah

Hokejisty Litvínova bude v příští sezóně trénovat Kýhos

LITVÍNOV

Hokejisty Litvínova bude i v příští sezoně trénovat Vladimír Kýhos, který tým převzal v lednu a dovedl jej do čtvrtfinále play off extraligy. Čtyřiapadesátiletý kouč podepsal na severu Čech roční smlouvu s opcí. ČTK to potvrdil generální manažer HC Benzina Petr Hojer.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Kýhos

Článek

Kýhos bude stejně jako v závěru nynější sezony spolupracovat s asistentem Jiřím Kučerou. "Na něj jsme uplatnili opci již dříve, ještě než jsme se dohodli s Kýhosem," uvedl Hojer.

Stříbrný medailista z olympijských her v Sarajevu v roce 1984, který v minulosti trénoval v Chomutově či v Brně se na střídačku svého mateřského klubu vrátil v závěru ledna, kdy vystřídal Roberta Reichla.

Litvínov pod jeho vedením postoupil do předkola play off, ve kterém nečekaně vyřadil favorizovanou Plzeň. Ve čtvrtfinále poté potrápil Třinec, kterému nakonec podlehl 2:4 na zápasy.

"Jsem rád, že jsem po dlouhé době doma, a na další práci se těším. Teď budu i při skládání mužstva, můžu si ho v létě připravit," uvedl Kýhos pro MfDnes.

V Litvínově by měl pokračovat i druhý strůjce úspěchu týmu ze závěru základní části extraligy a z následného play off brankář Martin Volke. Gólman, který týmu vypomáhal z prvoligových Litoměřic, se s vedením klubu dohodl na nové smlouvě.

"Je pravda, že s ním počítáme a jsme domluveni. Ještě ale musí dojít k dohodě s Ústím nad Labem, které vlastní jeho hráčská práva," podotkl Hojer.

Reklama

Související témata: