Hlavní obsah

Hokejové kluby podpořily Krále a zkritizovaly hráčskou asociaci

Praha

Zástupci extraligových klubů se připojili ke kritice postupu hráčské asociace a jejího šéfa Marka Černoška. Zároveň podpořili výzvu prezidenta Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáše Krále adresovanou bývalému úspěšnému trenérovi Luďku Bukačovi staršímu, který otevřeně mluví o tom, že v českém hokeji existuje korupce.

Foto: BPA

Ředitel extraligy Josef Řezníček (vlevo) a předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král odhalili Pohár T. G. Masaryka určený pro vítěze Tipsport extraligy.

Článek

Aktuální kauzu v českém hokeji odstartoval diskuzní pořad České televize "Máte slovo" minulý týden, ve kterém Bukač o korupci hovořil. Následně Černošek jako zástupce České asociace hokejistů (CAIHP) zkritizoval aktuální poměry v hokeji.

"Je potřeba uvést, že jeho (Černoškovo) prohlášení jasně dokládá, že nerozumí rozdílům mezi financováním profesionálního, výkonnostního a amatérského hokeje, principům rozdělování a využití příspěvků z veřejných prostředků, vztahům s marketingovým partnerem extraligy ani právním podmínkám, ve kterých český lední hokej působí. Neznalost a nepravdy nejsou cestou k budoucí spolupráci," uvedli zástupci Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) v prohlášení.

Asociace se ohradila proti Černoškovu vyjádření, že hráči jsou moderní otroci systému. "Hráči dostávají ve většině případů výrazně nadstandardní odměny nad úrovní průměrné mzdy v České republice. Náklady na mzdy hráčů tvoří výraznou část rozpočtu každého profesionálního klubu, přičemž v návaznosti na výroky Marka Černoška vyvstává otázka, zda odměny, které hráči pobírají, nezveřejnit," reagovala APK LH.

Černošek řeší situaci s právníky

Prezident ČSLH Král vyzval Černoška, aby se do pátku omluvil za tvrzení, že "ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se musí téměř obhajovat, když hovoří o výši finančních subvencí do hokeje, která je podle citace pana Krále k smíchu". V opačném případě hokejový šéf hrozí právní dohrou.

Zda se bývalý dlouholetý extraligový obránce omluví, není jisté. Černošek ve středu večer ČTK napsal, že situaci řeší s právníky. "ČSLH ale jistě výsledek uveřejní," uvedl Černošek.

V předchozím prohlášení ale vedení hráčské asociace uvedlo v reakci na Královu výzvu, že "kde končí racionální argumenty, začnou se používat výhrůžky soudy". "Představitelé České asociace hokejistů nechtějí jít a ani nepůjdou touto cestou, protože to nepovažují za řešení, které by přispělo k nápravě nedostatků, ale pouze k další destrukci hokeje v České republice," uvedlo vedení asociace a vyzvalo ČSLH, aby začalo řešit problémy, které hokej trápí.

Král zároveň vyzval Bukače staršího, aby poskytl konkrétní informace týkající se případů korupce v českém mládežnickém hokeji. K tomu se dnes připojila i APK LH.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články