Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 1:2Hokejový Hradec doma selhal, podruhé v řadě nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Orsava 1 : 0
19. Tomášek 1 : 1
51. Sukel´ 1 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Sparty vyhráli v pátečním utkání 21. kola Tipsport extraligy na ledě Hradce Králové 2:1. Vítězný gól vstřelil v závěrečné třetině útočník Rousek.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Řepík a Matúš Sukeľ ze Sparty oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Souboj o průběžnou bronzovou pozici byl hned od začátku rušný a hraný ve vysokém tempu. Do zápasu lépe vstoupila Sparta, byla nebezpečnější. Jenže v domácí brance stál Lukeš, jenž opět zaskočil za zraněného Mazance. Zatímco v celé minulé sezoně naskočil jen do osmi utkání, tentokrát už je na čísle šest. Pro Hradec Králové to ale podle všeho není zásadní problém, protože měl před Spartou úspěšnost zákroků přes 93 procent.

Formu potvrzoval i proti Pražanům: zastavil Košťálkovu bombu, Horákovu velkou šanci zblízka i Formanův pokus ze strany. Gólman tak postavil základ, aby se Královéhradečtí mohli dostat do zápasu. Podařilo se jim to i díky přesilovce. V sedmé minutě ji sehráli perfektně. Růžička nejprve neproměnil velkou možnost, když byl příliš blízko u Machovského, ale za pár sekund poslal puk přesně Orsavovi, který ranou bez přípravy uspěl.

Od té doby se hrálo vyrovnaně, rychle, ale také urputně. Rovněž Spartě pak pomohla početní výhoda. Z pravého křídla ji vedl Sobotka, vydržel na ledě celou dobu a po 65 vteřinách byla jeho snaha odměněna. Zkušený útočník poslal křížnou přihrávku Tomáškovi, který skóroval a postaral se v 19. minutě o vyrovnání.

Ve druhé části se hosté dostali do tlaku. Byli nepříjemní, jenže tým Mountfieldu odolával díky Lukešovi. Brankář lapil Horákovu dorážku, Buchteleho velmi dobrý pokus po objezdu branky a především Sobotkův samostatný únik. Útočník, jenž by se měl za pár týdnů vrátit do NHL, ho zkusil přelstít prostrčením puku mezi betony, ale neměl šanci.

Lukeš nezasáhl pouze jednou. Ve 36. minutě mu však po Košťálkově bombě v přesilovce pomohla horní tyčka. O chvíli později však mohl stejně jako Košťálek lamentovat domácí kapitán Smoleňák, rovněž on rozezvučel brankovou konstrukci.

Také do třetí části vlétli aktivněji hosté. Do šancí se však nedostávali. Jejich nápor pak ukončilo vyloučení, při němž mohl jít Mountfield do vedení. Filip Pavlík však ve 46. minutě zamířil do tyče.

Bylo jasné, že se hraje o klíčový gól. Ten nakonec vstřelila Sparta. Řepík vrátil v 51. minutě zadovkou puk před branku a Sukeľ prostřelil Lukeše. Hradec musel zareagovat, chtěl tlačit, hosté však hráli velmi aktivně a drželi domácí na distanc. Zvládli to až do konce, Mountfield tak po Třinci prohrál druhý domácí duel za sebou.

21. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Orsava (V. Růžička ml., Hronek) - 19. Tomášek (Sobotka, Němeček), 51. M. Sukeľ (Řepík). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Bez diváků.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Čáp, F. Pavlík, Šalda, Pilař - Smoleňák, Cingel, Kelly Klíma - J. Sklenář, V. Růžička ml., Orsava - Perret, Lev, Kevin Klíma - R. Pavlík, Koukal, Jergl. Trenér: V. Růžička st.
Sparta: Machovský - Piskáček, Košťálek, Němeček, Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš - Sobotka, R. Horák, Tomášek - Rousek, M. Sukeľ, Řepík - Buchtele, Pech, M. Forman - Dvořáček, D. Vitouch, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články