Hlavní obsah

Hokejový reprezentant Kundrátek končí v Třinci. Kam zamíří?

Třinec/Praha

Hokejový reprezentační obránce Tomáš Kundrátek končí po měsíci angažmá v extraligovém Třinci a bude hrát za Davos. Rozhodl se využít výstupní klauzuli ve smlouvě, která mu umožňovala odejít do 20. ledna za určitých podmínek za lukrativnější nabídkou do zahraničí. Informace zveřejnily internetové stránky Ocelářů Třinec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hráči se radují z třetího gólu - zleva Jiří Polanský, Vladimír Svačina, Roberts Bukarts, autor branky Tomáš Kundrátek a Milan Doudera.

Článek

Když se Tomáš Kundrátek trefil v nedělním extraligovém utkání proti Litvínovu, byla to jeho premiérová trefa v české nejvyšší soutěži v životě. A pro tuhle sezonu zůstane nejspíš i trefou poslední. Obránce se totiž rozhodl odejít do švýcarského Davosu, kde si nedávno zahrál v dresu Ocelářů na populárním Spengler Cupu.

Do předposledního týmu švýcarské nejvyšší soutěže odchází po měsíčním angažmá v Třinci. Za Oceláře odehrál šest extraligových zápasů, ve kterých zaznamenal dva kanadské body za jeden gól a jednu asistenci.

„Že tato varianta může nastat, jsme věděli od začátku Tomášova angažmá u nás. Davosu se zranil nejlepší obránce mužstva a představitelé švýcarského klubu hledali na tento klíčový post adekvátní náhradu. Z osobního hlediska to samozřejmě mrzí, nicméně jsme rádi, že jsme pro Tomáše byli po návratu z KHL první volbou a přejeme mu v další kariéře jen to nejlepší. Věříme, že se k nám jednou zase vrátí," poznamenal k odchodu Tomáše Kundrátka sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice