Hlavní obsah

Hokejový veterán Vondrka se vrací po 18 letech do Českých Budějovic

České Budějovice

Bývalý hokejový reprezentant Michal Vondrka se po 18 letech vrací do Českých Budějovic. Devětatřicetiletý útočník naposledy působil v Pardubicích, v této sezoně však kvůli zranění zad nehrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Usměvavý Michal Vondrka mění dres. Za koho bude v extralize hrát?

Článek

"Jsme moc rádi, že se do klubu vrací další odchovanec. Věříme, že nám pomůže svými zkušenostmi, a hlavně že bude příkladem mladším spoluhráčům," uvedl na klubovém webu asistent trenéra Motoru Patrik Martinec.

Před rokem Vondrka pomohl Pardubicím k záchraně v extralize, v dalším sezoně se však na ledě neobjevil. V zářijovém finále Poháru Generali České pojišťovny s Třincem se při rozbruslení střetl se soupeřem a postihlo ho vyhřeznutí ploténky, s níž nakonec musel na operaci.

Českobudějovický odchovanec sbíral největší úspěchy s pražskou Slavií, s kterou získal v roce 2008 titul. Později hrál finskou ligu i KHL za Slovan Bratislava, po návratu do extraligy nastupoval za Chomutov, Mladou Boleslav a Pardubice. S reprezentací získal bronz na mistrovství světa v roce 2012, zúčastnil se i olympijských her v Pchjongčchangu.

Reklama

Související témata: