Hlavní obsah

Hollweg trestu unikl. Za zranění si Žižka může částečně i sám, rozhodla disciplinárka

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy nebude dál trestat plzeňského útočníka Ryana Hollwega za jeho faul na zlínského obránce Tomáše Žižku v nedělním utkání 12. kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Ryan Hollweg.

Článek

Americký raubíř dostal během svého čtyřletého působení u Indiánů od disciplinárky už několik flastrů, nyní ale vyvázl bez potrestání. Žižku v 51. minutě narazil zezadu na mantinel, za což od hlavních rozhodčích Laciny s Pešinou obdržel dvouminutový trest. Otřesený zlínský bek už se do hry nevrátil.

„Zákrok byl veden rukou na protihráče, který byl v držení kotouče, a rozhodčí ho správně posoudili jako vražení na hrazení. Nebyl ale veden se zvláštní intenzitou ani ve vysoké nájezdové rychlosti," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Ten zároveň přiznal, že na celé situaci nese částečně vinu i Žižka kvůli svému špatnému postavení u mantinelu. „Nedodržel zásadu, podle níž si má být vědom svého postavení a možnosti, že bude napadán. Tím, že v nebezpečné vzdálenosti od hrazení zabrzdil, naopak minimalizoval možnosti vlastní obrany a ke zranění, které je v zápise zaznamenáno, došlo i z uvedeného důvodu," prohlásil Holý.

Reklama