Hlavní obsah

Hradec Králové - Pardubice 3:2Hradec Králové ukončil v derby vítězné tažení Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Perret 1 : 0
26. Kousal 1 : 1
32. Klíma 2 : 1
34. Kusý 2 : 2
46. Orsava 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 32. kola extraligy Pardubice 3:2. Ve druhém východočeském derby sezony tým Mountfieldu dvakrát přišel o jednobrankový náskok, na gól Jakuba Orsavy ze 46. minuty už ale nedokázalo Dynamo odpovědět. Vítězná série hostů tak skončila po osmi výhrách. Po pěti předchozích vzájemných duelech poprvé bodoval v derby tým hrající v domácím prostředí.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují gól.

Článek

Dynamo povzbuzené vítězným obdobím ukázalo hned na začátku, že je v pohodě. Bylo jasně lepší a už v úvodních minutách mohlo jít do trháku. Jenže zahodilo dvě obří šance. Nejprve Paulovič - někdejší útočník Mountfieldu - netrefil zblízka, těsně minul pravou tyč. Poté se do nájezdu dostal Camara, pálil však pouze do středu branky.

Tlak hostů ukončila jejich první přesilovka. Domácí v ní totiž předvedli perfektní defenzivní výkon, který je nastartoval, a od sedmé minuty se hra vyrovnala. Královéhradečtí měli víc šancí, do té nejvýraznější se dostal kapitán Smoleňák. V 18. minutě vyřešil akci dvou proti jednomu nečekanou střelou, trefil však jen tyč.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Pardubic Milan Klouček, Jakub Lev z Hradce Králové a Robert Kousal z Pardubic.

Pro Pardubice to bylo varování, na nějž příliš nedaly. Ve 20. minutě při jejich přesilovce krásně projel z vlastního pásma Perret, jenž přišel do Hradce právě z Dynama. Dva obránci mu vůbec nestačili a Francouz zakončil akci střelou mezi Kloučkovy betony. Skóroval 35 vteřin před koncem třetiny.

Foto: David Taneček, ČTK

V souboji (zleva) Ondřej Rohlík z Pardubic a Jakub Orsava z Hradce Králové.

Domácí i díky tomu vstoupili do druhé části lépe, tlačili se vpřed. Jenže ve 26. minutě udělali fatální chybu v obranném pásmu, když nechali před brankou úplně samotného zkušeného Kousala, který nekompromisní ranou vyrovnal. Hradec vyrovnání nesrazilo, pořád jel ve strojovém tempu, které ještě zvýšil v polovině zápasu díky přesilovce. V ní měli velké možnosti Orsava a Lev, Klouček ale v obou případech rány lapil.

Ve 32. minutě - stále ještě v početní výhodě - však už domácí gólmana přelstili. Mazanec od své brány rychle rozehrál, Hradečtí se dostali do přečíslení, na Kloučka jeli Kevin Klíma se Lvem a šikovnou kombinaci zakončil do prázdné brány první z nich.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Bohumil Jank z Hradce Králové a Ondřej Machala z Pardubic.

Rovněž Pardubičtí se z rány zvedli a hned o dvě minuty později rozjeli velká nápor. Během chvíle měli hosté tři velké možnosti. Mazanec však odolal Kusému, poté i Ďalogovi, jenž projel celé hřiště, třetí příležitost už skončila vyrovnáním: Ďaloga od zadního mantinelu poslal přihrávku Kusému, který trefil horní roh.

Ve třetí třetině se hrálo o klíčový zásah. První mohli jít do vedení hosté, velmi aktivní Ďaloga však pálil z dobré pozice vedle. Hradci pomohla přesilovka. Ve 46. minutě se nastřelený puk odrazil od zadního mantinelu k Orsavovi, jenž mířil pod horní tyč. Hosté využili trenérskou výzvu, rozhodčí ale gól uznali - clonící Smoleňák v brankovišti nebyl.

Hosté se dostali do náporu až v posledních dvou minutách, do té doby hráli domácí velmi účelně. Vyrovnání však nepřišlo, nejtěžší zákrok předvedl Mazanec po Nakládalově střele. Hradec tak rivalovi v tabulce odskočil na rozdíl osmi bodů.

32. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Perret, 32. Kevin Klíma (Lev), 46. Orsava (F. Pavlík, Koukal) - 26. R. Kousal (Mandát, Camara), 34. Kusý (Ďaloga). Rozhodčí: Šír, Kika - Špůr, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar - Kelly Klíma. Trenér: V. Růžička st.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - O. Machala, O. Roman, Svačina - Matýs, O. Rohlík, Kusý. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: