Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 4:3 PPHradec po osmi výhrách padl. Bruslaři jej složili na lopatky v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jánošík 1 : 0
15. Kotala 2 : 0
19. Lalancette 2 : 1
27. Klíma 2 : 2
30. Dufek 3 : 2
38. Klíma 3 : 3
62. Pýcha 4 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové prohráli v nedělním utkání 25. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:4 v prodloužení. Zápas ve prospěch Bruslařů rozhodl v čase 61:46 Pýcha. Hradec prohrál poprvé po osmi vítězstvích a na vedoucí Třinec ztrácí už sedm bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Henri Kiviaho z Hradce Králové inkasuje gól.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil domácím, kteří si zahráli i čtyři přesilovky. První branka padla ještě ve standardním počtu hráčů a v 6. minutě otevřel skóre slovenský obránce Adam Jánošík. Na 2:0 zvýšila Mladá Boleslav ve dvojnásobné přesilovce. Na trestné lavici seděli Blain s Jankem a gól vstřelil Kotala, který těžil z Pospíšilovy přesné přihrávky. Hosté se vrátili na dostřel ještě v první třetině, když za záda brankáře Krošelje doletěla Lalancettova střela od modré čáry.

Východočeši se dočkali vyrovnání ve 27. minutě zásluhou Kevina Klímy, ale Mladá Boleslav si vzala vedení zpět. Po Perretově zaváhání před vlastní brankou se dostal k puku Dufek a dělovkou z mezikruží se nemýlil. Do kabin se však nakonec šlo podruhé přeci jenom za nerozhodného stavu, který zařídil v závěru přesilovky z dorážky svým druhým gólem v zápase Kevin Klíma.

Za hosty se pak ještě prosadil Lev, ale rozhodčí branku neuznali, neboť jí předcházel faul Kellyho Klímy. Stav 3:3 svítil na tabuli i po 60 odehraných minutách a následovalo prodloužení, které před jeho polovinou rozhodl po brejku domácí Pýcha.

25. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Jánošík (Kelemen, Fořt), 15. Kotala (Pospíšil), 30. Dufek, 62. Pýcha - 19. Lalancette (McCormack), 27. Kevin Klíma (Jergl), 38. Kevin Klíma (Jergl, McCormack). Rozhodčí: Hodek, Kika - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6 navíc J. Stránský - Kelly Klíma oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 2567.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - Kelemen, Fořt, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Pospíšil - J. Stránský, A. Raška, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Pilař - Orsava, Koukal, Lamper. Trenéři: T. Martinec.

Reklama

Související témata: