Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 2:3Hradec po otočce slaví a pronásleduje lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Schleiss 1 : 0
20. Orsava 1 : 1
26. Klíma 1 : 2
28. Mertl 2 : 2
38. Jergl 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně prohráli ve čtvrteční předehrávce 39. kola extraligy s Hradcem Králové 2:3. Západočeši vedli 1:0 a ve druhé třetině ještě srovnali na 2:2, ještě před druhou přestávkou však inkasovali rozhodující gól. Východočeši se tak díky plnému bodovému zisku dotáhli v tabulce těsně za vedoucí Oceláře, Mountfiled ztrácí na lídra jediný bod.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Dufek z Plzně, Richard Nedomlel z Hradce Králové a Filip Suchý z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Plzeň, která nastoupila bez zraněného švédského útočníka Blomstranda, mohla ve 3. minutě otevřít skóre, ale Marcel z dorážky bekhendem trefil z boku levou tyč. V čase 8:50 se domácí radovali z vedení. Po rychlém brejku po Kodýtkově přihrávce stihl usměrnil u levé tyče z úhlu puk do odkryté branky Schleiss.

Ve 12. minutě při Lalancetteově vyloučení nejdříve pomohla hostům horní tyč po Bulířově ráně a vzápětí i po střele Martina Langa. Hradec Králové se dočkal vyrovnání 14 sekund před koncem první třetiny. Po Kindlově chybné rozehrávce sice Orsava v první šanci bekhendovým zakončením Svobodu nepřekonal, ale po pokračujícím závaru nakonec z dorážky uspěl.

Při Orsavově vyloučení ukryl Dzierkalsovu střelu Lukeš v lapačce a ve 26. minutě Mountfield otočil stav. Kevin Klíma si vyměnil puk s Lamperem a mohl slavit branku, zatímco asistent se těžce sbíral z ledu po nárazu do zadního mantinelu. Při Mertlově vyloučení měl možnost zvýšit Kelly Klíma.

Mertl krátce po návratu z trestné lavice ujel bránícímu Jerglovi a blafákem do forhendu vyrovnal. V polovině utkání mohl hostům vrátit vedení v přečíslení Orsava. Při trestu kapitána Východočechů Smoleňáka zlikvidoval Lukeš Mertlovu šanci. Z tlaku už po skončení přesilovky sice dostal puk do branky Thorell, ale gól kvůli Bulířově přihrávce rukou neplatil.

V 38. minutě sebral za brankou Kvasničkovi puk Lev, který jej předal volnému Jerglovi a ten jej po forhendovém blafáku poslal k levé tyči. Další šance Východočechů měli Miškář a Oksanen, ale Svoboda udržel jen jednobrankový rozdíl.

Plzni nepomohlo k vyrovnání vyloučení Kevina Klímy v závěru druhé třetiny ani další přesilovka po Pavlíkově faulu, kdy měl opět příležitost Mertl. Na druhé straně neuspěl s tečí před brankou Oksanen. Ve 49. minutě po rychlém brejku uvolnil Schleiss Musila, ale Lukeš jeho šanci zmařil. V závěrečné power play hosté náskok uhájili a Oksanen ještě sekundu před koncem netrefil zblízka prázdnou plzeňskou branku.

Hokejová extraliga, předehrávka 39. kola:
Plzeň - Hradec Králové 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Schleiss (Kodýtek, P. Musil), 28. Mertl (Kodýtek) - 20. Orsava (Gaspar), 26. Kevin Klíma (Lamper), 38. Jergl (Lev). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Axman, Kajínek. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, Kaňák, Budík, Graňák, J. Kindl, V. Lang, Kvasnička - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Dufek, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, P. Musil - Malát, G. Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Gaspar, Šalda - Lev, Lalancette, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Oksanen - Orsava, Koukal, Pilař - Kelly Klíma, Miškář, Lamper. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: