Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 2:3 SNKometa poprvé v sezoně porazila Hradec, uspěla v nájezdovém dramatu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tansey 0 : 1
30. Oksanen 1 : 1
31. Ščerbak 2 : 1
33. Mueller 2 : 2
65. Horký (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli v nedělním 42. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:2 po samostatných nájezdech a porazili tak Východočechy poprvé v sezoně. Utkání rozhodl v desáté sérii Luboš Horký. Hradec Králové tak nevyužil šanci posunout se do čela extraligy, aktuálně je druhý o skóre za Třincem. Oceláři ale odehráli o dva zápasy méně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký Aleš Jergl je připravený tečovat před brankářem Brna Jakubem Sedláčkem.

Článek

Kometě se ideálně vydařil vstup do utkání a již po 31 sekundách vedla. Brankář Lukáš neudržel nahození Muellera a obránce Tansey rychle otevřel skóre. Domácí, v jejichž sestavě se po sedmizápasovém disciplinárním trestu opět objevil obránce Jank, mohli vyrovnat v přesilové hře. Zaťovičovo vyloučení ale nepotrestali. V polovině první třetiny poté Oksanen trefil jen tyč.

Na začátku druhé třetiny si nejprve vytvořili tlak domácí, poté hosté. Skóre se ale změnilo až ve 30. minutě, kdy brankáře Sedláčka prostřelil od modré čáry Oksanen. O 44 sekund později již Mountfield vedl, když se střelou z otočky prosadil Ščerbak. Ruský útočník se tak prosadil ve svém prvním zápase po příchodu z Banské Bystrice.

Vyrovnání měl na hokejce Meluzín, Lukeš však jeho šanci zlikvidoval. O minutu později však hradeckého gólmana překonal střelou na zadní tyč Mueller a vyrovnal.

Ve třetí třetině nastoupil v hradecké brance místo Lukeše Kiviaho. Více práce však měl jeho protějšek Sedláček, i díky přesilovým hrám domácích. V 52. minutě byl ale v oslabení blízko třetí brance Dočekal, Kiviaha však nepřekonal. Když poté v závěru třetí dvacetiminutovky nevyužili svou jedinou přesilovku hosté, zápas se prodlužoval.

Vítěze nakonec určilo až nájezdové drama. Na straně domácích se prosadili Pajer, McCormack, Oksanen, za hosty dvakrát Holík a jednou Zaťovič. V desáté sérii poté rozhodl Horký.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:3 po sam. náj. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Oksanen (Smoleňák, F. Pavlík), 31. Ščerbak - 1. Tansey (Mueller, Zaťovič), 33. Mueller (Zaťovič, Tansey), rozhodující nájezd Horký. Rozhodčí: Mrkva, Vrba - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: Š. Lukeš (41. Kiviaho) - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, McCormack, Jank - Oksanen, Lalancette, Perret - Orsava, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Pajer, Koukal, Pilař - Ščerbak. Trenér: Tomáš Martinec
Brno: Jakub Sedláček - Bartejs, Tansey, Holland, Kučeřík, Jan Sedláček, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Šalé, Ostřížek, Horký - R. Pavlík, Rákos, Meluzín - Šik, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: Kalous a Zábranský.

Reklama