Hlavní obsah

Hradec vstoupil do čtvrtfinále play off vítězně, výhru slaví i Třinec

Aktualizováno

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy rozehráli obhájci titulu z Třince proti Vítkovicím a začali výborně. Zvítězili 3:0 po brankách Nestrašila, Kundrátka a Romana. Vychytanou nulou se blýskl gólman Ondřej Kacetl. Druhý sobotní čtvrtfinálový duel ovládli vítězové Prezidentského poháru z Hradce Králové, kteří doma porazili 2:1 Mladou Boleslav.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z první výhry v sérii s Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci kouče Václava Varadi vstoupili do čtvrtfinále play off vítězně. Po bezbrankové první třetině šli domácí v polovině zápasu do vedení zásluhou Andreje Nestrašila. Dvě minuty před koncem prostřední části přidal druhý zásah Ocelářů Tomáš Kundrátek.

Vítkovice nedokázaly ve třetí třetině využít ani jednu ze dvou přesilových her, naopak při risku bez gólmana pečetil výsledek trefou do prázdné branky Miloš Roman. Gólman Ondřej Kacetl se tak mohl hned v prvním čtvrtfinálovém zápase radovat z vychytané nuly.

I ve druhém sobotním čtvrtfinálovém duelu mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví si museli fanoušci počkat na první gól až do poloviny zápasu a rovněž šli do vedení domácí. V 52. minutě se trefil Kelly Klíma. Boleslavští vyrovnali v polovině třetí části zásluhou Jana Eberleho, jenže o minutu později si Hradečtí vzali vedení zpět. Trefil se opět Klíma, tentokrát Kevin, a na jeho branku už hosté odpovědět nedokázali.

Druhé duely jsou naplánované na neděli.

Hokejová Tipsport extraliga, úvodní zápasy čtvrtfinále play off:
Třinec - Vítkovice 3:0
Branky: 11. Nestrašil, 19. Kundrátek, 59. Roman
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:1
Branka: 32. Kel. Klíma, 54. Kev. Klíma - 52. Eberle

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.