Hlavní obsah

Hradec zbrojí! Získal Kanaďana se zkušenostmi z NHL, vrací se pak Smoleňák

Praha
Aktualizováno

V extraligové tabulce jim patří třetí příčka jen s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Spartu, s čímž může v táboře hokejistů Hradce Králové panovat spokojenost. I přesto vedení Mountfieldu pracuje na posilování kádru. V pondělí Východočeši oznámili hned dvě posily do útoku - do klubu se vrací jednatřicetiletý Radek Smoleňák, přichází i o šest let mladší Kanaďan Lucas Lessio, jenž odehrál 41 zápasů v NHL.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Radek Smoleňák se vrací do Hradce Králové.

Článek

Smoleňák už v této sezoně v Hradci Králové působil, na začátku října ale po šesti duelech odešel na měsíční zkoušku do švýcarského Rapperswillu. Po jejím skončení, kdy během sedmi zápasů zaznamenal gól a asistenci, se však účastník mistrovství světa v roce 2015 nového kontraktu nedočkal, takže si nyní plácnul s Hradcem, s nímž podepsal smlouvu na dva roky s možností následné opce.

„Kvality Radka Smoleňáka všichni známe. Jsme hrozně rádi, že se opět vrací k nám do Hradce. Doufám, že zvedne produktivitu, konkurenci v týmu a mužstvo i s ním naváže na první čtvrtinu v podávání výborných výkonů," řekl sportovní manažer Hradce Králové Jaroslav Bednář pro oficiální klubové stránky.

Kromě Smoleňáka získal Hradec i Kanaďana Lucase Lessia. Křídelní útočník v probíhající sezoně nastupoval ve Finsku za IFK Helsinky, v 16 utkáních si připsal šest branek a pět přesných přihrávek. Před reprezentační pauzou se v klubu dohodl na předčasném ukončení spolupráce.

Ontarijský rodák během své kariéry nastupoval i v NHL, za Phoenix resp. Arizonu a Montreal dohromady nastoupil ke 41 zápasům s bilancí tří branek a čtyř asistencí. V roce 2016 zámoří opustil a vydal se do Evropy, kde hrál za švédské Örebro v KHL za chorvatský Medveščak Záhřeb, lotyšskou Rigu a čínský Kunlun.

„Lucas je rychlostní a silový hráč, přímočarý útočník, od kterého si slibujeme zvýšení produktivity," charakterizuje Bednář Lessia, jenž v Hradci podepsal smlouvu do konce sezony.

„Oba hráči přichází s cílem pozvednutí naší produktivity, která nás poslední dobou trápí. Zejména Radek by nám měl pomoci okamžitě, je zkušený, nejde do neznámého prostředí a zná kluky, proto na něho hodně spoléháme. Podepsal dlouhodobý kontrakt bez jakékoliv klauzule o uvolnění do zahraničí," říká generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.