Hlavní obsah

Hromadná bitka v Ostravě! Rvačky jsme nevyvolávali, ale nenecháme si dát do držky, zlobí se Jandač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Sparty Praha nakročili do nového roku dvěma vítězstvími a pohodu si přivezli i do Vítkovic. Sparta po výhrách nad Mladou Boleslaví (7:0) a Kometou Brno (3:2 po prodloužení) vyhrála 4:1 také ve Vítkovicích, kde si ke třem bodům pomohla třemi využitými přesilovkami.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Mikliš ze Sparty a Samuel Bitten z Vítkovic v pěstním souboji

Článek

„Byly klíčové. V úvodu sezony se v nich hráči hodně měnili, teď se to ustálilo, víme, kde je kdo. Malé nedostatky tam jsou stále, ale góly dáváme, takže spokojenost. Dnes jsme v nich uspěli dali třikrát. To rozhodlo," řekl útočník Sparty Filip Chlapík.

V první dvacetiminutovce využili Sparťané obě přesilové hry, třetím gólem v početní výhodě v polovině třetí části podtrhli třetí výhru v řadě. „Po té repre pauze jsme se naučili hrát týmový hokej a vypadá to dobře," těšilo Chlapíka. „Pomohl nám ten zrušený turnaj v Davosu, potrénovali jsme, trochu si odpočinuli. Předtím jsme hráli prakticky obden, a to byl šibeniční program," přidal se trenér Josef Jandač.

Také domácím se v posledních týdnech dařilo, v listopadu právě vítězstvím nad Spartou (3:2) zahájili skvělé období, ve kterém bodovali ve čtrnácti z patnácti utkání. V úterý na svém ledě přehráli mistrovský Třinec (5:2), proti Pražanům ale prohráli úvodní třetinu 0:3 a manko už nedohnali.

„Špatně jsme začali, nevyšly nám přesilovky. Celý zápas se odvíjel od první třetiny, nezasloužili jsme si za ni vyhrát," připustil trenér Vítkovic Miloš Holaň, jehož tým se gólově prosadil pouze v polovině utkání po střele ruského obránce Alexeje Solovjova od modré čáry.

„Byly tam i nějaké další šance, jednou tuším puk skončil na horní tyči. Přesilovky rozhodují, musíme se v nich zlepšit," pověděl obránce Vítkovic Patrik Koch.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Mikliš ze Sparty a Samuel Bitten z Vítkovic si nic nedarovali

Jednu disciplínu k pobavení tisícovky fanoušků Vítkovičtí v souboji se Spartou ovládli – pěstní souboje. Nejprve Kanďan Bitten vypůjčený z Poruby vyzval Mikliše a v tvrdé bitce jej poslal k zemi, v dalším střídání se porvali Kalus s Buchtelem.

V poslední minutě se rozpoutala hromadná potyčka, po které rozhodčí rozdali sokům 29 trestných minut.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rozhodčí měli v závěru zápasu plné ruce práce

Dohromady v zápase jich nadělili 69. „Bylo to emotivní, ale vyplynulo to z dění na ledě. První dvě bitky byly férové, závěr zbytečný," hodnotil vítkovický Miloš Holaň.

„My jsme bitky nevyvolávali, ale přece si nenecháme dát do držky," hájil aktivní účast svých hráčů v potyčkách Jandač.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice