Hlavní obsah

Hubáček po skončení angažmá v Pardubicích odchází do Rouenu

Praha

Hokejový útočník Petr Hubáček se po ročním angažmá v Pardubicích opět vrací do zahraničí a bude působit ve francouzském Rouenu. Sedmatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010, na nějž po skončení sezóny neuplatnilo Dynamo opci, se dohodl s vicemistrem Ligue Magnus na roční smlouvě. Francouzský klub to uvedl na facebooku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Hubáček během srazu hokejové reprezentace - archivní foto.

Článek

Hubáček se vrátil loni do extraligy po téměř pětiletém působení ve finském Jyväskylä. Odchovanec Komety Brno si v dresu Dynama v 53 zápasech extraligové sezóny včetně play out připsal 19 bodů za devět branek a deset přihrávek. Ve 12 duelech úspěšné baráže o udržení v extralize zaznamenal jednu asistenci.

Hubáček startoval na pěti světových šampionátech, ve sbírce má také stříbro z roku 2006 z Rigy a bronz z roku 2011 z Bratislavy. Bývalý hráč Vítkovic a Zlína má na kontě i šest startů v NHL za Philadelphii z ročníku 2000/01, působil také v nižší zámořské AHL v dresu Philadelphie Phantoms a Milwaukee. V Evropě hrál rovněž v Bernu a v KHL v Nižněkamsku. S Jyväskylä získal v roce 2012 finský titul.

Reklama

Související témata: