Hlavní obsah

Hudáček by skóroval i z bufetu. Sebevědomí roste zápas od zápasu, pochvaluje si střelec Třince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zápasem obdivoval zrekonstruovanou kabinu Bílých Tygrů, za které Libor Hudáček dvě sezony hrál a získal s nimi stříbro. Pak je slovenský reprezentant v dresu Třince sestřelil dvěma góly, přispěl k jednoznačné výhře Ocelářů 4:1 a potvrdil svou výtečnou aktuální formu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Vladimír Dravecký (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Třince.

Článek

V posledních pěti zápasech soupeřům nasázel osm branek! „Možná i kdyby teď vystřelil z bufetu, tak gól dá," vtipkoval asistent trenéra Ocelářů Vladimír Országh.

„Samozřejmě jsme rádi, že mu to tam padá. Proto k nám i přišel. Začátek sezony neměl ideální a dá se říct, že si to teď kompenzuje. Pro nás jen dobře, ale stejné platí i pro něho. Přišel s nálepkou střelce a tvůrce hry a myslím, že poslední zápasy ji naplňuje. Samozřejmě jsou tam i věci, které bude muset zlepšit, ale velmi důležité pro nás je, že je produktivní a umí šance připravit," doplnil Országh.

Poprvé se proti svým bývalým parťákům trefil ve 34. minutě, kdy zvýšil na 2:0. Druhý zásah přidal parádní střelou devět minut před koncem, kdy využitou přesilovkou zvýšil už na 4:0 pro hosty, kteří v utkání dominovali od první do poslední minuty.

„Myslím, že jsme měli trošku výhodu v tom, že jsme hráli už ve středu zápas se Spartou, kdežto oni dlouho nehráli. Byli jsme více rozehraní. Využili jsme přesilovky, ubránili jsme oslabení. Myslím, že jsme podali super výkon," zhodnotil.

A na konci mohl pomýšlet i na druhý hattrick v sezoně. Příležitosti měl. „Jasně, měl jsem asi dvě tři šance. Už jsem byl asi moc přemotivovaný a přestřelil jsem. Ale kdybychom prohrávali a třetí gól jsem nedal, bylo by to jiné. Dnes stačily góly dva," usmál se 32letý kanonýr.

Pod Ještědem se chtěl vytáhnout. „Bylo to trochu emoční. Cítil jsem jemnou ani ne nervozitu, spíš vyhecovanost. Bylo to něco jiného, když jsem byl na druhé straně. Jsem rád, že jsme tady vyhráli, chlapci mě obrali o peníze a k tomu jsem vstřelil ještě dva góly. Bylo to pěkné," liboval si Hudáček.

Přitom začátek sezony se mu nevydařil. Na první branku čekal dlouhých sedm duelů. „Pomohly mi náhodné góly, třeba jako ten první, který jsem na začátku potřeboval. Potom už sebevědomí rostlo zápas od zápasu. Více si věřím, i v soubojích jeden na jednoho a jsou z toho přečíslení, dostávám se tak více do šancí," vysvětlil podzimní otočku Hudáček, který má na kontě již deset branek v aktuální sezoně. Další může přidat již v neděli doma proti Hradci Králové.

Reklama