Hlavní obsah

Irgl zase gól nedal a Hanáci balancují nad propastí. Věřím, že to ještě urveme, burcuje

Plzeň

Jeho střelecký půst v letošním play off dál trvá. Olomoucký lídr Zbyněk Irgl v základní části pálil ostrými a nasázel celkem 22 branek, jenže ve čtvrtfinálové sérii s Plzní zatím mlčí. Na kontě má pouze jednu asistenci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Olomoucký útočník Zbyněk Irgl (vpravo) ve čtvrtfinále s Plzní stále čeká na první gól.

Článek

„Kromě prvních dvou utkání, kdy jsem nebyl moc na puku, se na ledě necítím špatně. Jenže góly bohužel chybí. Pořád ale máme dva zápasy a já věřím, že to přijde," hlásí s optimismem osmatřicetiletý křídelník.

Smůlu v koncovce neprotrhnul v úterním pátém duelu ani s novými parťáky. Až doposud nastupoval s Burianem a Strapáčem, tentokrát ho trenéři zařadili do formace s Káňou a Kolouchem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jaroslav Kracík z Plzně se raduje z gólu, který vstřelil jeho spoluhráč Jakub Pour (v pozadí leží na ledě).

„Slibovali jsme si tím zlepšení Zbyňkovy produktivity. Je otázka, jestli nám to vyšlo. Dneska asi ne, protože nebodoval nikdo," ušklíbl se trenér Hanáků Zdeněk Moták po porážce 0:2. „Gól jsme nedali, na druhou stranu naše spolupráce byla rozháraná častými oslabeními. Takže zase tak často jsme spolu na led nechodili," připomínal útočník Petr Kolouch.

Olomoučtí se v koncovce neprosadili, na západě Čech přitom sehráli vyrovnanou partii a ve druhé třetině soupeři zle zatápěli. Pour s Allenem však v závěrečné části zlomili bitvu ve prospěch Plzně. „Celý zápas byl o tom, kdo dá první gól. Komu se to povede, bude mít navrch i psychicky a může to zatáhnout, což se taky potvrdilo. Ten mančaft je pak vepředu a těžko se probíjí k brance," tvrdil Irgl.

Indiáni se ujali v sérii vedení 3:2 na zápasy a Hanáci budou ve čtvrtek odvracet postupový mečbol. Vicemistr světa však neztrácí naději. „Musíme hrát daleko víc na puku jako celý mančaft. Věřím, že sérii ještě urveme na naši stranu," burcuje.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín