Hlavní obsah

Jágr odstoupil a Rytíři schytali debakl, šlágr Liberce se Spartou rozhodly nájezdy

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v pátečním utkání 12. kola extraligy na ledě Zlína 4:0. Poražení zůstávají poslední. Poprvé se na domácím ledě představily Vítkovice, ale duel s Litvínovem nezvládly a prohrály 1:4. Karlovy Vary podlehly po nepovedené první třetině doma Českým Budějovicím 3:5. Hradec Králové zlomil souboj s brněnskou Kometou třemi zásahy ve druhé polovině a slaví výhru. Kladno podlehlo Plzni 1:8, navíc ze zápasu odstoupil Rytíř Jaromír Jágr. Olomouc padla s Třincem 1:2. Duel Liberce se Spartou rozhodovaly za stavu 2:2 nájezdy. V nich byli úspěšnější Pražané a získali tak o bod víc.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo brankář Petr Kváča z Liberce, uprostřed Vladimír Sobotka ze Sparty, vpravo T.J. Melancon z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Zlín toužil vymazat nulu z kolonky tříbodových výher, ale to se mu nepovedlo. Berani doma už v 6. minutě prohrávali o dvě branky a bylo jasné, že je čeká hodně složitý úkol, aby alespoň zdramatizovali zápas. Po bezbrankové prostřední části hry přidali Středočeši další dva zásahy a bylo hotovo.

Vítkovice se poprvé v sezoně a po šesti zápasech venku představily na domácím ledě. Radost však svým fanouškům neudělaly. Verva šla do vedení už v první třetině a další dva zásahy přidala v polovině duelu. Pak sice domácí snížili, ale Chemici už si druhé vítězství na ledě soupeře v řadě nenechali vzít. Plný bodový zisk pro Litvínov zpečetil pár sekund před koncem Estephan.

České Budějovice řádily na karlovarském ledě v úvodu jako uragán. Dvakrát se trefil zkušený Lukáš Pech a do kabin šli po první třetině hosté dokonce s vedením 3:0. Energie sice duel nezabalila, ale přes veškerou snahu jen korigovala výsledek na 3:5. Připsala si tak čtvrtou porážku v řadě.

Kometa Brno před duelem v Hradci Králové spoléhala na to, že se jí u soupeřů daří bodovat. Na ledě Mountfieldu držela do 30. minuty bezbrankový stav, jenže pak Hradec urval těsné vedení po trefě Cingela a už náskok nepustil. Nakonec vyhrál 3:0.

Kladno se toužilo po dvou porážkách vrátit na vítěznou vlnu, jenže v chomutovském azylu dostalo po vyrovnané první třetině (1:1) pořádně nařezáno. Ze souboje odstoupil hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr, jehož čekal jubilejní dvoustý zápas v extralize. Bez legendy se Kladno sesypalo a prohrálo 1:8. Škoda bodovala sedmkrát v řadě a za poslední čtyři utkání neztratila ani bod.

Olomouc se doma rozjela a v posledních třech duelech na vlastním ledě neztratila ani bod, jenže v napínavé bitvě s třineckými Oceláři nakonec těsně padla. Utkání rozhodl ve prospěch Třince v 53. minutě Doudera, Oceláři bodovali v devíti duelech v řadě.

Liberec se dostal z nejhoršího, když v úterní předehrávce 14. kola otočil duel s Českými Budějovicemi z 0:1 na konečných 3:2 a utnul sérii šesti porážek. Teď Bílé Tygry čekala doma Sparta. Severočeši dvakrát smazali náskok Pražanů a dovedli zápas nakonec až do samostatných nájezdů. Tam ale Liberec nedal ani gól, Sparta byla během čtyř sérií úspěšná hned dvakrát a připsala si tak o bod víc. Při nájezdech uspěli Řepík a Thorell.

Hokejová Tipsport extraliga, 12. kolo:
Karlovy Vary - České Budějovice 3:5
Branky: 21 Flek, 22. Koblasa , 37. Plutnar - 1.. a 8. Pech, 16. Voženílek, 34. Gulaš, 49. Holec.
Vítkovice - Litvínov 1:4
Branky: 45. Fridrich - 9. Kudrna, 30. Zdráhal, 33, Hrbas, 60. Estephan.
Zlín - Mladá Boleslav 0:4
Branky: 5. Kelemen, 6. Stránský, 50. Kotala, 56. Najman.
Kladno - Plzeň 1:8
Branky: 16. Kristo - 6. a 29. Čerešňák, 25. Thorell, 30. a 57. Kodýtek, 41. Dzierkals, 42. a 53. Bulíř.
Liberec - Sparta 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 27. Filippi, 47. Vlach - 11. Chlapík, 30. Doležal, rozhodující nájezd Řepík.
Hradec Králové - Brno 3:0
Branky: 30. Cingel, 56. Lalancette, 58. Koukal.
Olomouc - Třinec 1:2
Branky: 25. Ondrušek - 5. Růžička, 53. Doudera.

Reklama