Hlavní obsah

Jágr se trefil po měsíčním půstu a vymazal poslední bílé místo na gólové mapě

Hradec Králové

Hrající majitel kladenského hokejového klubu Jaromír Jágr po měsíčním gólovém mlčení zase posunul hranici pro nejstaršího autora extraligové branky, když ve věku 49 let a 254 dnů poprvé v kariéře skóroval proti Hradci. Na mapě nejvyšší domácí hokejové soutěže tak legenda vymazala poslední klub, proti němuž se ještě neprosadila.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna (uprostřed) střílí gól, vpravo je Bohumil Jank z Hradce Králové a brankář Štěpán Lukeš z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Jágr svým šestým gólem v sezoně strhl v 57. minutě vedení 3:2 na stranu Rytířů a mohlo jít o vítěznou trefu, jenže Mountfield rychle zkusil power play a stihl za 107 vteřin vyrovnat. V prodloužení pak urval bonusový bod díky gólu z hole kanadského obránce Blaina, jenž trefil Hradci šestou domácí výhru v řadě a posun o skóre zpátky na druhou příčku před Pardubice.

„Už nás v závěru třetí třetiny tlačil čas, snažili jsme se proto cpát každý puk na branku a měli jsme i štěstí. S ohledem na to, jak se zápas vyvíjel, musíme být rádi za výhru," říkal pro Českou televizi hradecký obránce Filip Pavlík, jenž dal v dosavadním průběhu sezony jediný gól, ale proti Kladnu skóroval hned dvakrát.

Hosté museli brát výsledek z hradeckého ledu jako ztrátu. „Chybělo nám 83 sekund, abychom odvezli plný počet bodů, to je hrozný pocit. Když si vezmeme, že jsme pak ještě inkasovali zbytečně v nastavení, na účtu máme o dva body méně, než by bylo vhodné," tvrdil Landon Bow, kanadský gólman ve službách Rytířů.

Prohře nezabránil ani 34 úspěšnými zákroky. „Po minulé sezoně, kdy jsem se v zámoří prakticky nedostal do branky, si aktuální zápasový zápřah spíš užívám, než by mě ničila únava," řekl nejvytíženější extraligový brankář.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice