Hlavní obsah

Jágr velel na střídačce a Bow premiérovou nulou držel Rytíře: Nechtěl jsem to pokazit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvytíženější extraligový gólman, který za Kladno odchytal už 2164 minut a čelil více než tisícovce střel, konečně dosáhl čistého konta. Landon Bow premiérovou nulu ozdobil 26 zásahy a byl hlavním strůjcem chomutovské výhry 2:0 nad Olomoucí, po níž se Rytíři vzdálili poslednímu Zlínu zase na rozdíl šesti bodů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow v duelu s Olomoucí.

Článek

„Celý tým předvedl defenzivně výborný výkon. Nechtěl jsem mu to pokazit," tvrdil v České televizi 26letý kanadský brankář, jenž se objevil i v širším výběru své země pro ZOH v Pekingu. Kladno si ale šest únorových zápasů v boji o záchranu bez něj neumí představit.

Vítěznou premiéru v kladenském dresu  zažili bratři Martin a Ondřej Procházkové, kteří přišli na střídavé starty z prvoligových Litoměřic, a také prostějovský obránce Babka. „Ani bych moc nehodnotil hru, ale spíš bych chtěl pochválit za to, jak se po nepovedeném zápase se Zlínem semkli a jak nedělní zápas parádně ubojovali," připustil i asistent kouče Jiří Burger.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce Kladna během zápasu s Olomoucí.

Hrající majitel klubu Jágr, který v únoru oslaví 50. narozeniny, vynechal pro potíže s přitahovačem třísel pátý z posledních sedmi zápasů. Nechyběl ale v civilu na střídačce a byl tam hodně slyšet. „Bylo důležité, že jsme se brzy dostali do vedení a plnili vzorně taktický plán," ocenil gólman, že Indrák střelou na vyrážečku překonal Konráda.

Hanáci potřetí v sezoně vyšli gólově naprázdno. „Nehráli jsme dobře a neměli ani nějaké vyložené šance. Navíc soupeř se mohl spolehnout na skvělého gólmana," tvrdil centr David Krejčí, jemuž Bow v polovině třetí části rozklekem zmařil možnost na vyrovnání. Potom musel domácí Wood jako jediný hráč v utkání na trestnou lavici, ale Kladno oslabení přečkalo.

Sedmadvacet sekund před koncem při power play hostů pečetil teprve druhou výhru Rytířů z posledních jedenácti utkání trefou do prázdné branky Hlava. „Pokazili jsme začátek a potom se to s námi vezlo. Kladno nás nasazením a bojovností předčilo," mínil olomoucký trenér Jan Tomajko.

Reklama

Související témata: