Hlavní obsah

Jágrovo netradiční řešení krize! Kladno bude v závěru sezony trénovat televizní komentátor

Praha

Už jde do tuhého! Po čtvrteční výhře Litvínova nad Třincem jsou hokejisté Kladna s Vervou i Pardubicemi bodově nastejno a bitva o pád z extraligy slibuje pořádné drama! Šest kol před koncem základní části soutěže přicházejí Rytíři s nečekanou posilou. Novým členem trenérského štábu se stává bývalý útočník Jiří Tlustý, který má na svém kontě 446 zápasů ve slavné NHL. Co na tom, že jedenatřicetiletý Tlustý zároveň působí jako spolukomentátor, chcete-li hokejový expert, na O2 TV.

Foto: Sport.cz

Jiří Tlustý coby hokejový expert O2 TV.

Článek

Přestupní termín hráčů sice skončil před třemi týdny, majitel Rytířů Jaromír Jágr ale po sérii porážek, která se natáhla už na číslo devět, stále dumá, jak mužstvo nastartovat. Jedním z impulzů by měla být akce Tlustý! Kladenský odchovanec se zúčastnil už čtvrtečního tréninku a u mužstva bude působit do konce probíhajícího ročníku.

„Jsme rádi, že jsme se s Tlusťochem domluvili do konce sezony. Nově se tak stává součástí trenérského štábu. Jde o bývalého velmi zkušeného hokejistu, který dlouhá léta působil v NHL. Věříme, že nám jeho zkušenosti pomohou," uvedl Jágr pro oficiální klubové stránky.

Tlustý tak doplní dosavadní kouče Davida Čermáka s Jindřichem Lidickým. Asistentem trenéra dál zůstává Jan Kregl, stejně jako se Radek Jirátko i nadále bude věnovat brankářům.

Tlustý jako hráč poprvé okusil extraligu v kladenském dresu v sezoně 2005/06, podruhé si pak tuzemskou nejvyšší soutěž zahrál v ročníku 2012/13 během výluky NHL. Tehdy na ledě válel spolu s Jaromírem Jágrem. Nyní mu bývalý útočník Toronta, Caroliny či New Jersey bude velet ze střídačky.

Poprvé už v pátek při mimořádně důležité domácí záchranářské bitvě s Pardubicemi. „Moje úloha má být taková, že bych měl dohlížet, aby se dodržovaly herní detaily, na kterých pracujeme na tréninku. V této fázi sezony to bude důležité. Stejně tak bych měl klukům přinést nové povzbuzení a nový impulz," přibližuje Tlustý svou novou roli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý hokejový útočník Jiří Tlustý.

„Extraligu tady chceme za každou cenu udržet. S Jardou víme, že kluci mají vůli a pracují dobře, jen musíme klást důraz na určité věci," doplňuje Tlustý.

Jeho angažování je atypické hlavně kvůli faktu, že jednatřicetiletý rodák ze Slaného působí jako hokejový expert na O2 TV. Tuto funkci bude zastávat i nadále.

„S Rytíři absolvuji všechny zápasy krom Sparty. Toto utkání totiž budu komentovat, takže to bude jediná výjimka, kdy nebudu stát na střídačce," poukazuje na souboj Kladna se Spartou, který se uskuteční příští čtvrtek, Tlustý s tím, že se takto dohodly všechny zainteresované strany.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín