Hlavní obsah

Je to jen jedno vítězství, které jsme ale potřebovali, oddechl si slávista Poletín

Praha

Po čtyřech kanadských bodech si připsali v duelu s Olomoucí slávističtí útočníci Tomáš Divíšek a Michal Poletín. Výrazně se podíleli na ukončení dlouhých nepříjemných sérii posledního týmu tabulky. Z výhry se Pražané radovali po devíti porážkách, na plný bodový zisk čekali dokonce 20 utkání. Vychutnat vítězný pocit si navíc mohli před více než šesti tisíci fanoušky v domácí O2 areně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Slavie Michal Poletín (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči Jakubem Sklenářem (vlevo) a Tomášem Divíškem z gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

"Hráli jsme asi nejlíp za poslední dobu. Poctivě, docela jsme bruslili. První třetina byla od nás vynikající. Přestože jsme prohrávali, tak jsme se snažili tlačit do brány. Bylo tam hodně střelby, pohybu v jejich pásmu. Hráli jsme jinak než doteď. Konečně jsme to, co jsme se snažili dělat v tréninku, přenesli do zápasu," těšilo Divíška, který vede při absenci nemocného ofenzivní lídra Jaroslava Bednáře tým jako kapitán.

Slavii tentokrát nijak nezlomilo, že od šesté minuty prohrávala. Ještě v úvodní části vyrovnala a pak třemi využitými přesilovkami rozhodla. "S námi to už pomalu nic nedělá, protože víme, že gól dostaneme. Ale myslím, že jsme dneska odvedli všichni parádní výkon. I když to nebylo v průběhu zápasu třeba až tak hezké, tak všichni makali a bojovali. Bylo vidět, že jsme hráli i trošku víc s radostí," pochvaloval si Divíšek, který v utkání zaznamenal gól a tři asistence.

Pražané jsou sice se ztrátou 15 bodů na únik baráži o záchranu stále ve velice těžké situaci, ale páteční úspěch si vychutnávali. "Je to velká úleva. Líbilo se mi, že přišli lidi a fandili. Musel jsem se na konci smát, jakou měli opravdu radost. Počkali si na ní, vytleskali si jí. Navíc Novka (David Novák) první zápas... Chytal fantasticky, vytáhl tři gólovky," chválil Divíšek záskok mladého gólmana, který do hry naskočil místo Adama Svobody, který dostal trest ve hře. Tradiční jednička Dominik Furch na střídačce nebyla.

Slavia dokázala dát pět branek v jednom utkání teprve podruhé v sezóně. Předtím se jí to povedlo na konci října proti Litvínovu (6:3). To byl také poslední domácí tříbodový zisk v domácím prostředí. "Hráli jsme velice dobře přesilovky, dali jsme v nich tři góly. To rozhoduje. I za stavu 2:1, 3:1 jsme se snažili tlačit do brány, dávat góly a udělat to skóre co nejlepší. Viděli jsme pak, že kdyby to bylo jen 3:1, tak nám to mohlo chybět. Byla tam dlouhá přesilovka pět na tři soupeře," doplnil Divíšek.

Poletín: Musíme pokračovat v tvrdé práci

Podle pětatřicetiletého centra až další zápasy ukážou, jestli se Slavia zvedá. "Jsme ale rádi, že jsme vyhráli a vychutnali jsme si to před domácím publikem. Jsou to tři body, které jsme měli získat už někdy v prosinci. Bohužel se to nepovedlo, ale víme, že když budeme pracovat, tak to jde. Doufám, že u toho zůstaneme. Můžeme prohrát zápas, ale s tím, že jsme tam nechali všechno. To se poslední dobou moc nestávalo," dodal Divíšek.

Poletín mohl v závěru dovršit i hattrick a vylepšit svou bilanci na pět bodů, ale to pro něj bylo vedlejší. "Člověku to může blýsknout hlavu, ale dneska bylo opravdu nejdůležitější, že jsme vyhráli," uvedl třiadvacetiletý útočník. "My jsme doteď hodně zápasů prohráli, je to jen jeden zápas a musíme pokračovat dál v tvrdý práci a snažit se dál bodovat."

Byl rád, že Slavia po těsných prohrách se Zlínem (0:2) a s Hradcem Králové (1:2) konečně uspěla. "Poslední zápasy už nějaké zlepšení bylo vidět, ale nedokázali jsme to proměnit v body. Nedali jsme góly. Neříkám, že je to zlomový zápas. Je to jen jedno vítězství, které jsme ale potřebovali a doufám, že na to nabalíme další," řekl Poletín.

Ocenil i fanoušky, především ty věrné, kteří mužstvo podporují celou sezónu. "Vždycky je lepší hrát před více lidmi, na druhou stranu máme kotel, který se nás snaží dále podporovat, i když jsme neměli výsledky. Pořád jezdí za námi a snaží se nám fandit," dodal Poletín.

Reklama