Hlavní obsah

Jeden gól už dal. Zkouším to ale pořád, přiznal brankář Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínal jako obránce, možná i proto měl chuť střílet branky. Lukáše Paříka tento cíl neomrzel ani v hokejové brance. Před čtyřmi lety v dresu Spokane Chiefs nabral v poslední minutě kotouč na čepel své hole a poslal jej přes celé hřiště do prázdné branky. „Je to jedna z met, kterou jsem vždycky chtěl pokořit,“ vzpomínal Pařík na svůj gól v pořadu Příklep na Sport.cz.

Vždycky jsem chtěl dát gól, líčí brankář Pařík.Video: Sport.cz

 
Článek

„Zkouším to pořád. V předkole s Vítkovicemi byl jeden moment, kdy jsem to zkusil,“ připomněl 23letý gólman. Stalo se to v posledním duelu předkola, kdy Hradec vedl 3:1. Pařík však měl kolem sebe hned dva protihráče a jeho risk málem skončil pro Východočechy nejhorším možným způsobem. „Trenéři nebyli nadšení,“ přiznal Pařík.

„Každého gólmana to trochu láká. I když zažil jsem i momenty, kdy tím založili šanci soupeře a bylo zle,“ reagoval redaktor Sport.cz Martin Kézr.

Příklep s Lukášem PaříkemVideo: Sport.cz

Ve Spokane bude Pařík navždy zapsán v historii klubu. Stal se vůbec prvním brankářem, který dokázal skórovat. Práci holí měl ale dobře vypilovanou a trochu tak doplatil na změnu pravidel. Nyní jsou totiž v rozích kluziště lichoběžníky, ve kterých brankáři nemohou s kotoučem hrát. Jinak dostanou dvouminutový trest za zdržování.

„Než se to zavedlo, jezdil jsem úplně do rohu a nahrával až na modrou. V juniorce Liberce jsem měl snad tři asistence. Ale pro bezpečí gólmana to je teď lepší,“ míní Pařík. Útočníci zóny, kde brankáři nesmějí s pukem hrát, podle něj často využívají. Nastřelují do nich kotouče tak, aby za nimi gólmani nemohli.

„Pozměnilo to styl hry gólmana i komunikace mezi gólmanem a hráči. V tom mám ale hokej rád, že není zkostnatělý a vyvíjí se,“ dodal Kézr.

Reklama