Hlavní obsah

Jedenáct let symbolem Sparty. Teď jej Pražané pouštějí na hostování do Budějovic

Praha

V extralize nikdy nehrál za jiný klub než Spartu, jejíž je odchovancem a vyrostl v ní. Dres s eskem na prsou obléká útočník Miroslav Forman nepřetržitě už jedenáct sezon. Teď ale přichází změna. Třicetiletý rodák z Mělníku odchází do konce ledna na hostování do Českých Budějovic. Poté se má zase vrátit do kádru Pražanů, jak informuje Sparta na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Forman opouští Spartu, do konce ledna bude hrát za České Budějovice.

Článek

„Míra se v posledních zápasech ocitl na hraně sestavy, proto jsme se dohodli, že pro něj bude nejprospěšnějším řešením hostování do Českých Budějovic s tím, že se na konci ledna vrátí zpět k nám. Motor o něj měl velký zájem, měl by si vybojovat místo v elitních formacích. Věříme, že se zde dobře rozehraje před závěrem základní části," vysvětluje krok Sparty její sportovní ředitel Petr Ton.

Forman, jenž je kvůli své bojovnosti a zarputilosti velkým oblíbencem sparťanských fanoušků, odehrál v aktuální sezoně 15 zápasů, v nichž si připsal dvě branky a čtyři asistence. Naposledy nastoupil 1. prosince, další dva duely proti Českým Budějovicím a Brnu, které Pražané vyhráli, se ale do sestavy nevešel.

„Míra není hráč do čtvrté formace a u nás se pro něj momentálně nenašlo takové využití, jaké bychom si pro něj představovali. Proto jsme se domluvili na hostování s Českými Budějovicemi, kde bude dostávat velký prostor a hodně času na ledě," doplňuje trenér Pražanů Miloslav Hořava.

Extraligový nováček je s pouhými dvěma výhrami z devatenácti utkání přišpendlen na posledním místě tabulky a kouč Jihočechů Václav Prospal se tento týden nechal slyšet, že posílení o zkušené hráče je nutností.

Motor už v tomto týdnu získal na střídavé starty z prvoligového Havířova dvojnásobného extraligového šampiona s Třincem Martina Adamského, nyní přichází do konce ledna o devět let mladší Forman, jenž v extralize odehrál za Spartu 456 zápasů a v sezoně 2016/17 dvakrát reprezentoval.

V pátek proti Třinci by ještě neměl nastoupit, premiéru v českobudějovickém dresu by měl zažít v neděli proti Hradci Králové.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články