Hlavní obsah

Jednání trvala jen 10 minut. Hradec ocenil práci Tomáše Martince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisty Hradce Králové i nadále povede jako hlavní trenér Tomáš Martinec. Vedení východočeského klubu s ním v pátek prodloužilo smlouvu o další dva roky.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Tomáš Martinec povede hokejisty Hradce Králové i v dalších dvou sezonách.

Článek

„Obě strany měly velký zájem na pokračování spolupráce, takže naše jednání o smlouvě trvalo asi 10 minut. Pro mě je Tomáš symbol patriotismu, pracovitosti a skromnosti. Samozřejmě bude i nadále vykonávat funkci šéftrenéra naší mládeže," přibližuje generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

„Zájmu vedení o mé služby si velice vážím. Jsem rád, že můžu i nadále pokračovat v započaté práci a vést hlavní mužstvo, zároveň být šéftrenérem naší mládeže. Věřím, že hradecký hokej v nadcházejících letech posuneme opět dopředu a naše spolupráce bude i nadále plodná. Nyní už se ale všichni plně soustředíme na závěr základní části a vrchol sezony v podobě blížícího se play off," nechal se slyšet trenér.

Devětačtyřicetiletý Martinec zatím spojil celou svou trenérskou kariéru s Hradcem Králové, vedl mládež, působil jako asistent generálního manažera a v sezoně 2015/16 byl poprvé i asistentem hlavního trenéra u A týmu. Postupně spolupracoval s Peterem Draisaitlem, Vladimírem Kýhosem a Václavem Sýkorou. V roce 2018 byl oficiálně jmenován hlavním koučem.

Následující rok ho na střídačce doplnil Vladimír Růžička, spolu dovedli tým do finále Ligy mistrů. V sezoně 2020/21 se Martinec opět naplno věnoval královéhradecké mládeži, aby se následující sezonu vrátil jako hlavní trenér A mužstva.

Hradec pod ním loni vyhrál Prezidentský pohár pro šampiona základní části, následně se ale s play off rozloučil už ve čtvrtfinále. V aktuální sezoně patří Mountfieldu čtvrtá příčka a usiluje o přímý postup do čtvrtfinále.

Reklama