Hlavní obsah

Ještě pět zápasů a pak sbohem? Jágrovi hrozí, že přijde o svého dvorního centra

Praha

Pro Kladno je v současnosti jedním z nejdůležitějších hráčů. Nastupuje v elitní útočné formaci s majitelem hokejových Rytířů Jaromírem Jágrem a je i produktivní. Otázkou ale zůstává, jak dlouho Petr Vampola v klubu zůstane. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 má do Kladna vyřízené střídavé starty z prvoligové Slavie, která v úterý oznámila, že rodákovi ze Žďáru nad Sázavou umožní v extralize hrát do 15. února. Teprve pak se uvidí, co bude dál.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kladenští útočníci Jaromír Jágr (vlevo) a Petr Vampola se radují z gólu.

Článek

„V létě, kdy se nám zejména díky (trenérovi) Miloši Říhovi mladšímu povedlo do Slavie přivést hráče takových kvalit, vznikla mezi klubem a Petrem Vampolou dohoda, kterou obě strany vzájemně respektují. Proto jsme se rozhodli vyjít Petrovi vstříc a po domluvě se sportovním manažerem a trenérem ho uvolnit na střídavé starty do Kladna," vysvětluje situaci pro oficiální stránky Slavie předseda jejího představenstva Stanislav Tichý.

Vampola zpočátku dokázal skloubit nastupování za Kladno v nejvyšší soutěži i za Slavii v první lize, to ale nešlo dlouhodobě. Za poslední dva týdny proto odehrál za Pražany jen jediný duel. Přednost dostávali Rytíři, v jejichž dresu si od prosincového vyřízení střídavých startů připsal v osmi zápasech tři góly a dvě asistence.

Foto: Jiří G. Novák

Petr Vampola v diskusi s hlavním rozhodčím Pavlem Hodkem.

A Slavia v úterý přišla se zprávou, že Vampola může po vzájemné dohodě klubů působit na Kladně do 15. února, kdy končí možnost střídavě nastupovat za dva kluby v různých soutěžích.

To znamená, že Kladenští můžou zkušeného centra využít ještě v utkáních v Hradci Králové, doma s Karlovými Vary, ve Vítkovicích, doma se Zlínem a pak v Olomouci.

Co bude následovat dál? „Poté budeme řešit další kroky a na základě jednání s Kladnem uděláme takové rozhodnutí, aby bylo z dlouhodobého hlediska nejlepší pro Slavii," upřesňuje Tichý, jehož Slavii patří v tabulce „O pořadí v play off" aktuálně pátá příčka a má tak na dosah přímý postup do čtvrtfinále vyřazovací části.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Vampola z Kladna (vlevo) se raduje z gólu. Vpravo je spoluhráč Jakub Strnad.

Při rozhodování o Vampolovi od druhé poloviny února může hrát roli i Vítězslav Bílek. Šestatřicetiletý útočník patří Kladnu, ze které má vyřízené střídavé starty do Slavie. A v ní se mu náramně daří, vždyť v pěti zápasech za sešívané nastřílel sedm gólů!

Reklama

Související témata: