Hlavní obsah

Jihočechům nepomohly ani posily z NHL. Michálek s Hanzalem tým gólově neprobudili

České Budějovice

V předchozích dvou extraligových duelech vstřelil Mountfield vždy pouze jediný gól, včera už ani to ne. Bídu budějovických hokejistů v koncovce nezměnilo ani nasazení posil útoku z NHL. Milan Michálek ani Martin Hanzal se proti Litvínovu neprosadili

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté HC Mountfield Milan Michálek (uprostřed) a Martin Hanzal (vpravo).

Článek

Domácí tým po porážce 0:3 vyprovázel z ledu pískot. „Zřejmě fanoušci čekali, že hned zařídíme gólové probuzení, jenže přece jen bylo znát, že jsme oba hodně dlouho nehráli zápas. Já měl docela rychle zatvrdlé nohy, určitě bych si přál týmu pomáhat daleko víc," říkal Michálek.

Nejlepší český střelec poslední sezóny NHL se objevil na pravém křídle elitní formace, kterou z pozice středního útočníka vedl Hanzal. Dostávali společně hodně prostoru na ledě, odehráli všechny přesilovky, jenže nebyli tajným trumfem pro trápící se celek, který pad už poosmé z posledních deseti utkání. „Chybějící zápasová praxe je znát, ale nemůžeme se na nic vymlouvat. Každý musí začít sám u sebe a převzít zodpovědnost za výkon," tvrdil Hanzal, který za Budějovice nastoupil po šesti letech. „Při prohře jsem si to tedy zrovna neužil."

Čekali na vývoj událostí v NHL

Oba útočníci s týmem už dva týdny trénují, ale s nasazením v extralize vyčkávali na vývoj událostí v NHL. „Nechtěl jsem hrát dřív, než se vyjasní kolem výluky. Celé utkání pak ale bylo takové divné. Představoval jsem si ten začátek úplně jinak," krčil rameny Michálek z Ottawy, jenž oblékl dres mateřského klubu po devíti letech. „Trestuhodné bylo, jak jsme zazdili 75 vteřin přesilovky na tři a ještě nám při doznívající početní výhodě ujel hráč," litoval.

Litvínovského Trávníčka zastavoval faulem Hanzal a z trestného střílení padla vítězná branka. „Děsná chyba, když nám v přesilovce takhle pláchne soupeř. Hnal jsem se za ním a přišlo mi, že jsem ho seknul až po zakončení, ale sudí to viděl na penaltu," líčil centr z Phoenixu. „Naší nadějí je, že se můžeme už jen zlepšovat. Alespoň u sebe cítím, že horší už to snad ani být nemůže," doplnil Michálek. Třetí z aktuálních posil ze zámoří, obránce Ference se na ledě vůbec neobjevil kvůli zranění ruky.

Reklama