Hlavní obsah

Jiskra prodloužil smlouvu v Karlových Varech, klub ho podpoří ve studiu

Hokejový útočník Vít Jiskra uzavřel s extraligovými Karlovými Vary smlouvu do konce sezony 2025/26. Součástí kontraktu je roční opce. Klub navíc podpoří dvaadvacetiletého hráče při studiu, informoval na svém webu.

Foto: hokejkv.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Když jsme začali jednat o nové dlouhodobé smlouvě, tak jsem se zeptal, zdali by nevadilo, kdybych chtěl vedle hokeje i studovat. Klub přišel s tím, že se jim ta má myšlenka moc líbí a že mě v tom budou podporovat a pokud si vyberu nějakou školu - třeba i soukromou - tak mi zaplatí školné. Je to od vedení klubu velice vstřícný krok a moc si ho cením," řekl Jiskra, který měl dosud smlouvu ještě na nadcházející sezonu s opcí.

"Vít patří do nastupující generace hráčů, kteří by se měli stát budoucí tváří a tahouny klubu. S ohledem na jeho rodinné zázemí, charakter a píli jsem přesvědčeni, že jeho výkonnost půjde v příštích letech nahoru," prohlásil jednatel klubu Daniel Tobolka.

Odchovanec klubu Jiskra se stal v minulém ročníku stabilním členem sestavy. V základní části odehrál 48 zápasů, připsal si sedm branek a deset nahrávek. Ve vyřazovacích bojích přidal za čtyři starty gól a dvě asistence. Šestkrát nastoupil v první lize za Sokolov a zaznamenal šest bodů (3+3).

Nyní má nejdelší kontrakt z celého mužstva, klub ho chce navíc podporovat v touze po vysokoškolském studiu. "Do profesionální smlouvy jsme zapracovali ocenění za jeho akademickou činnost, což si myslím, že je zatím ojedinělé. Jsme rádi, že jsme takové ambice u vrcholového profesionálního sportovce mohli podpořit. Přejeme Vítkovi úspěch nejen na ledě, ale i na vysoké škole. Je to určitě dobrý příklad i pro ostatní sportovce," uvedl Tobolka, jeden z majitelů Energie.

Reklama