Hlavní obsah

Jsem nas*anej, je to bezmoc! štve Jandače, jakým způsobem Sparta končí v Lize mistrů

Praha

Jen těžko se kouč hokejistů Sparty Josef Jandač vyrovnává s tím, jakým způsobem jeho svěřenci ukončili své působení v obnovené Lize mistrů. Pražané hned v úvodu odvety osmifinále play off dokázali smazat domácí jednogólové manko, ještě v samém závěru základní hrací doby na ledě Linköpingu vedli a zdálo se, že o postupujícím do čtvrtfinále rozhodne prodloužení či samostatné nájezdy. Nestalo se tak. Jacob Micflikier trefou v čase 59:58 rozhodl o remíze 2:2 a postupu švédského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér hokejistů Sparty Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

„V tu chvíli to byla bezmoc a frustrace, ještě doteď z toho nejsem probraný. Prostě jsem nas*anej," soptil Jandač chvíli po skončení utkání v rozhovoru pro oficiální stránky. „Byl jsem jak v Jiříkově vidění. Ještě jsem se díval na čas, jestli to nebylo po konci třetiny, ale hned jsem viděl, že ne."

Jandač se zlobil na elitní formaci ve složení Barinka, Švrček, Kumstát, Pech, Rolinek, že závěrečné vteřiny takticky nezvládla a prodloužení tak Spartě doslova proteklo mezi prsty. „Byli jsme dobře připravení, vyrobili jsme minimum chyb. Jenže poslední vteřiny se musí sehrát úplně jinak. Bohužel se nám to stalo znovu po zápase se Slavií, první pětka nám neuhrála poslední minutu a budeme to muset s nimi nějak řešit, jsou to ti nejzkušenější a měli by tuhle situaci zvládnout," čertil se hlavní trenér.

Jinak ale moc připomínek k hráčům mít nemohl. Sparťané Linköping po celý průběh zápasu přehrávali, doplatili ale na mizernou produktivitu. Vždyť šancí si vytvořili podstatně víc než domácí. „Snad bych jen vytknul vyloučení Cingela, po kterém jsme inkasovali první gól, a pak také špatné střídání hráčů ve čtvrté pětce," připomíná Jandač moment za stavu 2:1, kdy jeho tým obdržel dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Jandač: Nevím, na koho to svádět

A litoval, že Holešovičtí v posledních minutách nepřidali třetí gól, který by je poslal do čtvrtfinále. Příležitosti k tomu přitom měli. „Piskáček s Přibylem mohli dát v přesilovce na 3:1, poté jel sám na branku Sabolič a podle mě byl faulován a mělo být nařízeno trestné střílení. Týmu můžu těžko něco dalšího vytknout, ale bohužel zase jedeme domů s kyselýma ksichtama," pokrčil Jandač rameny.

Sparta se tak jako poslední ze šesti českých účastníků s Ligou mistrů loučí. Jandač je přesvědčen, že důstojně. „Na soutěž jsme se dobře připravili už v létě. Brali jsme jako jeden z velkých úkolů postoupit ze skupiny, což se nám povedlo, byť to nebylo jednoduché a měli jsme těžké soupeře. Bylo to pro nás super a bavilo nás to. Byla to přínosná konfrontace se zahraničními týmy, hráči k tomu přistoupili výborně," pochvaloval si kouč a pokračoval.

„Nemůžu říct, že bychom byli v nějakém utkání horší, stačili jsme ve všech směrech a někdy jsme soupeře i převyšovali. Jsem za to hodně rád, o to víc mě mrzí tenhle hořký konec. Za hru, kterou jsme předváděli v celé soutěži, si podle mě takový nezasloužíme. Nevím, jestli to svádět na hokejového pánaboha, nebo na nejzkušenější hráče, kteří nejsou schopni uhrát poslední vteřiny střídání," povzdechl si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články