Hlavní obsah

Kalous přebírá brněnské hokejisty. Kometa je úspěšná značka, těší se po pauze na nové angažmá

Aktualizováno

Spekulace se potvrdily. Novým hlavním koučem brněnských hokejistů se stal šestapadesátiletý Jiří Kalous, který naposledy působil v KHL v ruském Magnitogorsku. Ve funkci střídá majitele klubu Libora Zábranského, jenž minulý týden po vyřazení týmu od Třince ve čtvrtfinále extraligového play off oznámil, že si na nějaký čas od trénování odpočne a bude se v Kometě věnovat jiným záležitostem.

Foto: ČTK

Novým trenérem hokejistů Brna se stal Jiří Kalous

Článek

„Na začátku byl telefonát s Liborem. Pobavili jsme se o možnostech spolupráce. Jsem rád, že jsme se domluvili. Na práci v klubu, který má skvělou historii, se moc těším. Pro mě je to úspěšná značka, prošla jím spousta vynikajících hráčů," tvrdí Kalous, který už v české extralize působil také ve Slavii, Spartě, Třinci či Liberci.

Nyní měl ale roční pauzu. „Jsem odpočatý a mám zase velkou chuť do práce. Tak dlouhou přestávku jsem si dal i z osobních důvodů. Předtím jsem jel třicet let v tahu. A zvlášť v KHL je kouč pod obrovským tlakem," zjistil.

S novými svěřenci se Kalous sejde začátkem května na začátku letní přípravy. Jeho asistenty budou dosavadní Zábranského pomocníci Jiří Horáček a Jozef Kováčik. Jan Zachrla se má posunout na post sportovního ředitele Komety. „Potkal jsem se už s nimi. Srší z nich energie, těším se na spolupráci. Líbí se mi, že v Brně dostávají dost prostoru mladí hokejisté. Hodlám v tom pokračovat," prozradil.

Přiznává, že vstupuje do úplně nového prostředí. „Některé kluky ale pochopitelně znám. Třeba s Petrem Holíkem nebo Martinem Zaťovičem jsem se potkal v nároďáku," zapátral v paměti někdejší asistent Vladimíra Vůjtka u české hokejové reprezentace.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice