Hlavní obsah

Kanadský útočník Leier se po měsíci rozloučil s Třincem

Třinec

Kanadský hokejový útočník Taylor Leier nebude pokračovat v extraligovém Třinci. Šestadvacetiletému hráči, který v minulé sezoně působil na farmě Buffala v Rochesteru v AHL, skončila měsíční smlouva a Oceláři se rozhodli ji neprodloužit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

James Taylor Leier se raduje z prvního gólu Třince. Vpravo je brankář Brna Karel Vejmelka.

Článek

"Taylorovi děkujeme za odvedenou práci. Je to kvalitní hokejista, věřím, že spolu s agentem najdou vhodné angažmá a naplní svůj potenciál," řekl klubovému webu sportovní ředitel Jan Peterek. Leier stihl za Třinec odehrát 10 zápasů a připsal si pět bodů za gól a čtyři asistence.

Leierovi po minulé sezoně skončila s Buffalem roční dvoucestná smlouva na 700 tisíc dolarů, která mu na farmě zaručovala příjem 320 tisíc dolarů. V uplynulé sezoně si připsal v AHL v 27 zápasech 17 bodů za 11 branek a šest asistencí.

V NHL má na kontě 55 utkání a dva góly a pět asistencí za Philadelphii, která si jej vybrala v roce 2012 ve čtvrtém kole draftu na 117. místě. V AHL, kde hrál také za Lehigh Valley, má na kontě 288 utkání a 176 bodů (79+97). V osmi duelech play off vstřelil jeden gól a na jeden přihrál. Třinec byl jeho prvním evropským působištěm.

Reklama

Související témata: